Bu sene 11’inci yapılacak Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası 5-8 Ekim tarihlerinde Alaçatı’da gerçekleştirilecek. Son beş yıldır Avrupa’nın en büyük açık deniz balıkçılık yarışması haline gelen turnuvaya 80 tekneyle iş ve spor camiasının önde gelen isimleri ve dünya çapından amatör balık avcıları büyük ilgi gösteriyor.

Türkiye’nin amatör balıkçılık organizasyonlarından Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nın bu yıl 11’inci kez düzenleniyor. 5-8 Ekim tarihlerinde, ikinci kez Turkcell Platinum sponsorluğunda yapılan turnuvanın mekanı ise her yıl olduğu gibi Port Alaçatı olacak. Beş yıldır Avrupa’nın en büyük açık deniz balıkçılık yarışması olan Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası spor ve iş dünyasının sportif balıkçılığa meraklı isimlerini de bir araya getiriyor. 80 teknenin katılacağı turnuvanın av sahası 1200 kilometrekarelik bir alana yayılıyor.

İş dünyası Alaçatı’da buluşacak

Yaklaşık 300 kişinin kayıt yaptırdığı turnuvada Cem Boyner, Uğur Işık, Turgut Konukoğlu, Kürşat Tüzmen, Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı, Burhan Çavuşoğlu, Mahmut Özgener, Bülent Akgerman, Enis Ülgen, Sinan Kosif, Cefi Kamhi, Burhan Çavuşoğlu ve Zeki Koen gibi iş dünyasının tanınan simaları yer alıyor. İlki 2007 tarihinde, bir kısmı Yunan adalarından, toplamda 17 tekne ile başlayan ve şu anda 80 tekne katılımı ile Avrupa’nın en büyük turnuvalarından birine dönüşen Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’na her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun talep olduğu bildirildi.

İlk gününden itibaren yabancı katılımcıların gösterdiği büyük ilgiyle uluslararası olma özelliğini taşıyan turnuva, bu yıl da dünyanın çeşitli yerlerinden birçok yarışmacıyı ağırlayacak. Kazakistan, ABD, İtalya ve diğer komşu ülkelerden de katılımcıların olduğu organizasyonda özellikle bu işin ustası olan Güney Afrika ve Yunan Adalarından gelen ekipler dişli rakipler olarak gösteriliyor. Turnuva, 8 Ekim Pazar günü 19.30’da başlayacak ödül töreni ve kapanış partisiyle son bulacak.