İsrail mahkemesinin, İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah’ın gözaltı süresini 21 Ağustos’a kadar uzattığı belirtildi.

Filistin İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah’ın avukatı Halid Zeberka, Rishon Lezion kentindeki Magistrates Mahkemesi’nin Salah’ın gözaltı süresinin 21 Ağustos’a kadar uzatıldığını bildirdi. İsrail özel kuvvetleri ve polisi, İsrail rejimi tarafından işgal edilen Filistin topraklarını savunan İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah’ı sabah erken saatlerde Ummu’l-Fahm kentindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı. İsrail polisi yaptığı açıklamada, Şeyh Raid Salah’ın yasaklanan İslami Hareket’i destekleme ve kışkırtıcılık şüphesiyle gözaltına alındığı belirtilmişti. En son Mayıs 2016’da gözaltına alınan Şeyh Raid Salah, 9 ay işgal zindanlarında esir tutulduktan sonra özgürlüğe kavuşmuştu.

İsrail, Filistin İslami Hareketi’ni Kasım 2015’te Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’te işgal karşıtı faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle "terör örgütü" ilan ederek yasaklamıştı.