Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi (MTF) ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesinde bu yıl eğitime başlayan öğrenciler için beyaz önlük töreni düzenlendi.

Tören Ukrayna’da düzenlenen “3. Uluslararası Çocuk Hastalar Resim Yarışmasında dereceye giren 32 eserin yer aldığı serginin açılmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, “Beyaz önlük güzelliği, arılığı, duruluğu, temizliği, dürüstlüğü temsil etmektedir. Hekimlerde beyaz önlük giymek bir onurdur. O onuru bizim çocuklarımız bugün sırtlarına alacakları, yiyecekleri önlükle yeniden takınmış olacaklardır. Sabırlı olmaları gerektiğini yine burada tekrar ediyorum. Bir sanat ve zanaat öğrenecekleri için hekimlik usta ve çırak meselesi olduğu için lütfen hocalarımıza ve yolda kıdemce sizden büyük olanlara saygıda kusur etmeyin” dedi.

“NEÜ’ye öğrencilerimizi kabul ettiği için teşekkür ederim”

ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan konuşmasının başında NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve MTF Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev’e ASÜ Tıp Fakültesine bu yıl başlayan öğrencileri kabul ettikleri ve eğitim sorumluluklarını üzerlerine aldıkları için teşekkür etti. Özkan, “MTF öğretim üyelerine ASÜ öğrencilerini kendi çocuklarınızdan ayırmayacağınızı ve onlara her türlü kolaylığı sağlayacağınızı bildiğim için teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler hekimlik büyük bir sorumluluk isteyen bir meslektir. Hekimlik mesleğini yapabilmek için insanı ve mesleğinizi sevmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

“Meram Tıp Fakültesi ASÜ’ye yol gösterici olacak”

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim için gerekli hazırlıkları yapıncaya kadar başka bir fakültede eğitim görmesine karar verildiğini ve bu eğitim kurumunun daha kıdemli, kadrosunun daha yetkin olması nedeniyle NEÜ Meram Tıp Fakültesi olduğunu hatırlattı. Öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Şahin, “Şu an 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında beraber eğitim öğretime başlamış olduk. Bu beyaz önlüğü gururla, onurla öğrenci olarak taşıdıktan sonra mesleğe atıldıklarında karşılarına gelen bizlerin yani esasında annelerimizin, babalarımızın, kardeşlerinizin, kızlarınızın her şeyden önce bir insan olduğunu hiç unutmayın” şeklinde konuştu.

“Zor olduğu kadar kutsal bir meslek”

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasında, kendilerine emanet edilen öğrencileri kardeşlik hukuku içerisinde yetiştirerek mezun edeceklerini söyledi. Rektör Şeker, “Zorlu süreç diye hep tanımlıyoruz. Kutsal görevin kendi içerisinde belirgin bir felsefesi, ahlakı, hukuku, ekonomisi elbette var. Bu gençler burada mesleki sorumluluk alacaklar. Sevgiye şefkate desteğe onların ihtiyacı var. Biz bunun bir kısmını versek de ailenin yerine tutamayız. O yüzden anneler ve babalar olarak aileler olarak çocuklarımızı desteklemeye gayret edelim. Allah kolaylıklar versin zor bir meslek, zor bir meslek olduğu kadar kutsal bir meslek” dedi.

“Hekimin yaygınlaşmasıyla beraber sorumluluğu da artıyor”

Türkiye’nin planlaması içerisinde tıp fakültelerinin yaygınlaşmaması konusunda bir kararlılığın olduğunu ama bunu Türkiye’nin gelişen ekonomisi, gelişen siyasi konjonktürü gelişen imkanlarının zorladığını kaydeden Şeker sözlerini şöyle sürdürdü; “Her yere neredeyse tıp fakültesi açıldı. Bu tıp fakültesi rekabetini de peşi sıra getiriyor. Hekimin yaygınlaşmasıyla beraber sorumluluğu da artıyor. Bunların kendi içerisinde bir dengesi var. Biz Aksaray’ın kendi ayakları üzerinde durasıya kadar, nitelikli hekim yetiştire bilmesini sağlayıncaya kadar, kendilerine destek verme taahhüdünde bulunduk. Bu anlamda mutluyuz, gururluyuz karşılıklı işbirliğinin devamını diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından 31’i ASÜ Tıp Fakültesi öğrencisi olmak üzere 258 öğrenciye beyaz önlükleri törenle giydirildi.