Sivas’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklar fidan dikti.
Sevgi Evleri bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikim programına, Vali Alim Barut, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan AYKUT ve Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar katıldı.
Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklar tarafından yaklaşık 25 adet ladin fidanın dikiminin gerçekleştirildiği programda, Vali Barut çocuklarla birlikte fidan dikti.
Fidanların toprakla buluşma zamanının geldiğini ve bu sebeple Sevgi Evleri’nde bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Barut, “Sevgi Evleri biliyorsunuz geleceğimizde önemli bir yeri olacak çocuklarımızın devletimizin himayesinde yetiştiği, barındığı bir yer. Çocuklarımızın sevincine ortak olmamız lazım. Çocuklarda gelecek demek, fidan da gelecek demek. Bu iki anlamı birleştirdik ve bugün onlarla birlikte fidan diktik. Dikilen fidanların uzun ömürlü olmasını, çocuklarımızın bahtının açık olmasını ve gelecekte başarılı bireyler olarak topluma kazandırılmasını temenni ediyorum.”dedi.