Adana’da askerlikten muaf engelliler, “Engelliler Haftası” nedeniyle düzenlenen törende yemin edip, bir günlüğüne askerlik yaptı
Vatani görevden muaf bedensel ve zihinsel engelli 88 genç, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında aileleriyle geldikleri 6. Mekanize Piyade Tümeni’nde düzenlenen törende “Askerlik Yemini” etti.
Törende konuşma yapan Bakım Binbaşı Tuncel Doğan, askerlik hizmeti, asker ocağı ve silah arkadaşlığının Türkiye toplumunda çok kutsal bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Şuanda askerlik hizmetini icra eden tüm erbaş ve erler ile birlikte bu anı sizlerle paylaşmak bizleri son derece mutlu etmektedir. Ülkemizin savunmasında Atatürk ilke ve inkılaplarıyla, cumhuriyetin korunmasında ve kollanmasında sizlerin daima yanımızda olacağınıza inanıyoruz” dedi.
Sembolik olarak askerlik yapan engelli gençlerden Tolga Erat ise bu imkanın tanınması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür etti. Hayallerini gerçekleştirdiklerini belirten Erat, “Bir günlük de olsa askerlik yapmaya geldik. Bu uygulama süresi belki bir gün ama bizim ve ailemizin mutluluğu ömür boyu sürecektir. Ömrümüzde ayrı bir sayfa açıldı. Bu içtiğimiz yeminle bizlerin asker olmak için hiçbir engel tanımadığını ve ihtiyaç duyulduğunda vatanı korumaya hazır olduğumuz dostu düşman herkese gösteriyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından birliğe ilk katılan Mustafa Gök’e, Tümen Komutanı Tümgeneral Bahadır Satı Köse tarafından hediye verildi.