Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun zamandır hasretle beklenen kar yağışıyla birlikte teyakkuza geçerek 48 saattir uyumadan çalışan karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.
Denizli, geçen pazartesi akşamı son 13 yılın en yoğun kar yağışını alırken, günler öncesinden tüm hazırlıklarını tamamlayarak teyakkuzda bekleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilk andan itibaren çalışmalarına başladı. 48 saat aralıklarla süren yoğun kar yağışından dolayı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 600’ün üzerindeki personeli karla mücadele çalışmasına katıldı. Kent genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacı ile çalışmalarını sürdüren ekipler, başta şehrin ana arterleri olmak üzere tüm bölgelere anında müdahale etti. Vatandaşların özel araçları kullanması yerine toplu taşımaya sevk etmek için Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüsleri de iki gün boyunca ücretsiz yapıldı. Uygulama vatandaşların büyük takdirini kazanırken, kentteki kar temizleme çalışmalarının karın etkisini yitirinceye kadar süreceği ifade edildi. Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleri ile birlikte tüm kentteki çalışmaları 48 saat boyunca yakından takip edip, ekiplerle birlikte sahadan ayrılmayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte salı günü gecesi Ulus Caddesi’ndeki çalışmaları denetledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, hasretle beklenen ve uzun yıllardan beri görülmeyen kara kavuşulduğunu söyledi. Geçen yaz mevsiminde çok susuzluk çekildiğine dikkati çeken Başkan Zolan, "Bunu vatandaşlarımıza hissettirmedik ama su debileriyle ilgili sıkıntılar vardı. Bu kar inşallah önümüzdeki yaz mevsimi ile ilgili su kaynaklarına olumlu yansıyacak. Ondan dolayı mutluyuz" dedi.
Kar yağışının çocuklarda ayrı bir güzellik ve eğlence oluşturduğunu ancak bu güzelliklerin getirmiş olduğu sıkıntılar da olduğunu anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Çok şükür fedakarca çalışan arkadaşlarımız var, gece sabahlara kadar 24 saat uyumadan çalışan kardeşlerimiz var. Sabahleyin insanlarımız sıkıntı çekmesin diye özellikle kentin ticari merkezlerinde kaldırımları temizleyen işçi kardeşlerimiz var. Ben özellikle o kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Şu anda Denizlimiz ana arterler itibariyle açık. Çok yoğun kar yağışı alan Denizli bu işten de başarı ile çıkmıştır."
Zolan, buradaki incelemenin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi’ni ziyaret ederek, çalışanlara kolaylıklar diledi.