Bartın Üniversitesi’nde Kızılay tarafından kurulan stantta, üniversite öğrencileri kan bağışı yaptı.
Türk Kızılay’ı tarafından ’Bir Ünite Kan, Üç Can’ ve ’Genç Nesil Kan Veriyor’ kampanyası kapsamında, Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü’nde stant açarak kan topladı. Yoğun ilginin gösterildiği kan bağışında öğrenciler temel bir muayeneden geçtikten sonra kan verdiler.
Bir konuşma yapan stant sorumlusu Dr. Lokman Taşdemir, ülkenin kan ihtiyacını karşılamak için üniversitelerin büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Taşdemir, kan vermenin toplumsal açıdan çok önemli olduğunu belirterek, “Her yıl ülkemizde binlerce kişi hastalıklara ve kazalara bağlı olarak kan kaybından hayatını kaybetmektedir. Bu açığı kapatmak ve ölümlerin önüne geçmek için Bartın Üniversitesi’ne kan bağışı standı kurduk. Böylece üniversite öğrencilerimiz bir ünite kan vererek, üç kişinin hayatını kurtarmış oluyor. Zaten, Kızılay olarak da bir ünite kan, üç can ve genç nesil kan veriyor kampanyalarımız var. Bartın Üniversitesi öğrencilerimiz duyarlıklarını göstererek, bize destek oluyorlar” şeklinde konuştu.
Taşdemir, kan vermenin sağlık açısından faydaları olduğunu da sözlerine eklerken, Ağdacı Kampüsü’ndeki kan bağışının 4 gün boyunca devam edeceğini ifade etti.