Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Fransa’da düzenlenecek olan 2016 Avrupa Şampiyonası’nda gönlünden geçenin Fransa ile açılış maçını oynamak olduğunu söyledi.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Katar ile oynayacağı hazırlık karşılaşması öncesi milli futbolcu Arda Turan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Abdullah Bin Khalifa Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, değişik takımlarla oynamanın yararının olduğunu belirterek, "Ama ne olursa bizim takımızın her rakip karşısında ne yapacağı çok önemli. Kendi hatalarımızı göreceğiz. 7 tane maç oynadı bu çocuklar ve uçurumun kenarında oynadılar. Böyle bir oyuncu topluluğu bu 7 maçı hiç mağlup olmadan oynadılar. Bu yüzden bu maçta her türlü sonucu hoş karşılayacağım. Kaybetmeyi hiç sevmediğimi herkes bilir ama özellikle bu kadar baskı ve gerilimli maçları atlatmak kolay değil. O yüzden rahat bir maç oynamalarını bekliyorum" dedi.
Terim, Katar’a yenilmeleri halinde sonucu sürpriz olarak değerlendireceğini de ifade etti.
"AÇILIŞ MAÇINI BİZ OYNAYALIM İSTERİM"
Bir basın mensubunun "2016 Avrupa Şampiyonası’nda hangi grup ve hangi ülkeleri istersiniz?" sorusuna ise tecrübeli teknik adam, "Açıkçası kafamda bir şey yok ama 12 Aralık yaklaştıkça herkesin aklında bir grup vardır. Başarılı takımlar arasında seçmek çok zor. Her takımın çok ciddi ve saygıdeğer olduğunu düşünüyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda hangi grupta olduğumuzu çok da önemsemiyorum. Türk Milli Takımı’nın her şampiyonada bulunması en büyük başarıdır. O festivalin içinde yer almalıyız. Bunu başardık. Şimdi orada mümkünse uzun vadeli bir rezervasyon yaparak sonuna kadar kalmak istiyoruz. Açılış maçını biz oynayalım isterim. 2,5-3 milyar insan bizi izlesin. Bu oyuncular zorluklara alışmalılar. Grubu açıkçası çok da önemsemiyorum" diye cevapladı.
"YUNUS MALLI’DAN ÇOK ŞEY BEKLİYORUM"
Almanya’da sergilediği başarılı performansla Türk Mili Takımı’na davet edilen Yunus Mallı’dan çok şey beklediğini de ifade eden Terim, "Ülkesine kullandı şansını, iyi de oldu. Yaza kadar birkaç maç oynayacağız. Çok vaktimiz yok. Mart’ta da bir iki maç oynayacağız. Sonrasında fazla bir tatil yok. Bu arada çok iyi bir performansla takımımızın içinde olur" dedi.
"BİR GECE ANSIZIN HERKES ÇAĞRILABİLİR"
Fatih Terim, Türkiye liglerinde oynayan her futbolcunun 2016’da olma hakkı olduğunu da değinerek, "Adaletten şaşmayacağız. Her oyuncumuzu değerlendirmeye çalışıyoruz. Kimsenin bir kez çağrılmadı diye bir daha çağrılmam artık diye düşünmesini istemiyorum. Bir gece ansızın herkes çağrılabilir" ifadelerini kullandı.
ARDA TURAN: "SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN"
Milli futbolcu Arda Turan ise 2016 Avrupa Şampiyonası için umutlu konuşarak, "Euro 2008’de kimse yarı final oynayacağımızı düşünmüyordu. Fransa’da başarı kazanacağız. Sürprizlere hazır olun. Başımızdaki insan ele avuca sığmayacak bir ruha sahip. Biz de buna ayak uydurup elimizden geleni yapacağız. Arkadaşlarımızla beraber hem Euro 2016’da hem de ileride daha iyi bir başarılara imza atacağız" dedi.
Barcelona’da forma giymemesine rağmen milli takımda oynamasıyla ilgili bir soruya ise milli futbolcu, "Zor bir dönemdi, elimden geleni yaptım. Şükürler olsun başarılı olduk" diye cevapladı.
Real Madrid - Barcelona maçında oynamayacak olmasından dolayı üzgün olduğunu da ifade eden Arda, El Clasico’dan Barcelona’nın galip ayrılması temennisinde bulundu.