İSTANBUL Avcılar'da Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, çağrıları üzerine 16 Eylül çarşamba günü bir araya gelen 9 siyasi parti yöneticisinin 1 Kasım genel seçimleri propaganda çalışmalarında görüntü ve ses kirliliğine yol açmamak için aldıkları ortak karardaki benzer görüşleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da dile getirmesinden mutlu olduklarını söyledi.
Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak'ın çağrısı üzerine Kent Konseyi Genel Sekreteri Turgay Halisçelik, CHP İlçe Başkanı Yüksel Can, HDP İlçe Eş Başkanı Maşuk Sami, DSP İstanbul İl Disiplin Kurulu Sekreteri Selehattin Bezcioğlu, Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Yaman, Demokrat Parti İlçe Başkanı Serdar Ural, Saadet Partisi'nden Enes Demir ve MHP İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda yapılan toplantıya katıldı. AK Parti İlçe Başkanı bu çağrıya olumlu baktıklarını belirtirken son anda toplantıya katılmadı.
Toplantı sonunda Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, 7 Haziran seçim dönemindeki tanıtım kampanyalarında, yoğun olarak bayrak, afiş, poster gibi tanıtım çalışmaları yapıldığını, 1 Kasım seçimlerinde ise bu kampayanın belli ölçülerde çevre ve görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde sadece ilçe başkanlıkları ve irtibat büroları çevresinde yürütülmesini önerdiklerini söyledi. Ak, "Toplantıya katılan arkadaşlarımızdan milyarlarca TL'ye mal olan bu çalışmalardan tasarruf etmek, hem de kirliliğine son vermek açısından partilerimizin bu konuda ortak karar olmalarını diliyoruz. Halkımızdan aldığımız uyarılar sonucunda, biz Avcılar Kent Konseyi olarak bu daveti siyasi partilerimize yaptık. Böylesine bir kararın alınması ayrıcalıklı bir ilçe olan Avcılarımızı İstanbul'da daha ön plana çıkarılacaktır" dedi. Yapılan bu çağrıya toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri kararı oy birliği ile kabul etti.
5 GÜN SONRA BAŞBAKAN DİLE GETİRDİ
Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da 5 gün sonra dün AK Parti aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünde, bu kararı bütün Türkiye için önerdiğini söyledi. Ak, Başbakan Davutoğlu'nun "7 Haziran öncesi her yeri bayraklarla kapladık. Eğer bütün partiler kabul ederse, çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların mümkün olan en az masraf ve mümkün olan en az çevre kirliliğiyle yapılması için bir centilmenlik anlaşması yapalım. Yasanın öngördüğü seçim ofislerinin dışında, bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim, gürültü kirliliğine karşı ortak tavır sergileyelim" dediğini hatırlattı. Ak, Başbakan Davutoğlu'nun bu yaklaşımından son derece memnun olduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bize her kesimden şikayetler geliyordu. Kente aidiyet duygumuz var. Parti temsilcileri ile görüştük, hiçbiri ayrımın yapmadan hepsi çok olumlu yaklaştı. Aldığımız karar kısa sürede büyük yankı buldu. İstanbul'daki diğer 38 ilçede de benzer toplantılar yapılmaya başladı. Doğru olan yaklaşım da buydu. Aldığımız kararı uygulanması için Avcılar Kaymakamlığı ve İlçe Seçim Kurulu'na ulaştırıyoruz. Partilerimizin sakin ve huzurlu, ses ve görüntü kirliliğine, savurganlığa yol açmayan kampanya dönemi ardından halkımızın siyasi tercihini sandığa yansıtmasında payımız olursa bundan gurur duyarız."

 

FOTOĞRAFLI