Konya Büyükşehir Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Ali Palabıyık olacak.

Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak.


Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Fabricio Agosto Ramirez, Tolga Zengin, Denys Boyko, Gökhan Gönül, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Marcelo Guedes, Necip Uysal, Dusko Tosic, Adriano Correia, Jose Ernesto Sosa, Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Eslem Öztürk, Muhammed Enes Durmuş, Aras Özbiliz, Kerim Frei, Mustafa Pektemek, Cenk Tosun, Ömer Hasan Şişmanoğlu, Hamza Küçükköylü, Olcay Şahan, Ricardo Quaresma.

Teknik Direktör Jan Olde Riekerink yönetimindeki Galatasaray'ın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Fernando Muslera, Cenk Gönen, Eray İşcan, Sabri Sarıoğlu, Luis Cavanda, Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Koray Günter, Serdar Aziz, Hakan Kadir Balta, Lionel Carole, Martin Linnes, Salih Dursun, Ryan Donk, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Blerim Dzemaili, Tolga Ciğerci, Emrah Başsan, Yasin Öztekin, Armindo Bruma, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok.



Beşiktaş'ın 1, Galatasaray'ın 4 Süper Kupa'sı var 
 
Beşiktaş, Süper Kupa'da dördüncü kez boy gösteriyor. Siyah-beyazlı takım, bu isim altında ilk kez 2006 yılında düzenlenen Süper Kupa'yı, bugünkü rakibi Galatasaray'ı Almanya'da 1-0 yenerek kazanmıştı. İkinci ve üçüncü Süper Kupa maçlarını Fenerbahçe ile oynayan Beşiktaş, 2007'deki maçta 2-1, 2009'dakinde ise rakibine 2-0 mağlup olmuştu.
 
Galatasaray'ın müzesinde ise dört Süper Kupa bulunuyor. İlki 2005-2006 sezonunda düzenlenen Süper Kupa'yı Beşiktaş'a 1-0 yenilerek kaybeden sarı-kırmızılı takım, 2008'de Kayserispor'u, 2012 ve 2013'te Fenerbahçe'yi, 2015'te de Bursaspor'u yenerek dört kez zafer yaşadı. 2014 yılında çıktığı beşinci finalinde Fenerbahçe'ye kaybeden Galatasaray, yedinci kez oynayacağı finalde Beşiktaş'ı mağlup ederek ülkenin en fazla Süper Kupa kazanan takımı unvanını perçinlemeyi amaçlıyor.
 
Türkiye Ligi Şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonunu karşı karşıya getiren bir organizasyon düzenleme fikri ilk olarak 1965-66 sezonunda hayata geçirildi ve o tarihten bu güne kadar zaman zaman kesintiye de uğrasa farklı isimlerle bir kupa düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Kupası adı verilen ilk organizasyonda kupayı Galatasaray kazandı. Cumhurbaşkanlığı Kupası, 12 Eylül darbesinin yapıldığı dönemde 1980-81 ve 1981-82 sezonlarında iki kez Devlet Başkanlığı Kupası adı altında olmak üzere 1998 yılına kadar tam 33 kez düzenlendi. Galatasaray, 10 defayla bu kupayı en çok kazanan takım oldu. Beşiktaş ise bu kupada 15 kez final oynadı ve 7 defa kazanma onurunu yaşadı.
 
1998 yılında sona eren Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yerine tam 9 yıllık aradan sonra Süper Kupa organizasyonu kuruldu. Yine lig ve kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren organizasyonun en önemli farkı, tarihi ve yeri konusundaydı. Cumhurbaşkanlığı Kupası hep Ankara'da düzenlenirken, Süper Kupa ilk defa ülke sınırlarının dışına taşarak Almanya'da organize edildi. Cumhurbaşkanlığı Kupası sezonun hemen bitiminde ve genellikle Haziran ayında eski kadrolarla oynanırken, Süper Kupa yeni sezonun öncesine taşındı ve yeni transferlerin de yer aldığı bir boy gösterisine dönüştü.
 
Süper Kupa'yı 2006'da Beşiktaş, 2007'de Fenerbahçe, 2008'de Galatasaray, 2009'da Fenerbahçe ve 2010'da da Trabzonspor kazandı. 2011'de Süper Kupa organizasyonu sekteye uğradı. 2012 ve 2013'te Galatasaray'ın kazandığı kupanın 2014'teki sahibi Fenerbahçe oldu. 2015'teki son kupada ise bir kez daha Galatasaray mührü vardı.
 
Kupalardaki rekabet
 
Turkcell Süper Kupa'da kozlarını paylaşacak Beşiktaş ile Galatasaray, geçmişte Türkiye Kupası finali, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa'da 12 defa eşleşti. Galatasaray bu eşleşmelerde rakibine 7-5 üstünlük kurdu. 16 maçın 7'sini de Galatasaray, 4'ünü Beşiktaş kazandı, 5 maç da berabere tamamlandı. Galatasaray'ın 19 golüne, Beşiktaş 13 golle karşılık verdi.