Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl 11. Olağan Kongresinde başkanlığa seçilen Yusuf Baş, kalabalık bir partili grubuyla birlikte mazbatasını alarak eski Başkan Mustafa İzgioğlu’ndan görevi devraldı.
Yusuf Baş Adliye’ye giderek Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Osman Yıldırım’dan mazbatasını aldı. Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular’ın da hazır bulunduğu mazbata tesliminde Hakim Osman Yıldırım, Yusuf Baş’ı tebrik ederek başarılar diledi.
BAŞ GÖREVİ DEVRALDI
Baş, daha sonra MHP İl binasına gelerek burada düzenlenen törende il eski Başkanı Mustafa İzgioğlu’ndan da görevi devraldı. Yusuf Baş, yaptığı konuşmada, “MHP Adana’da il başkanı olmak zordur; emeğiniz büyüktür. Teşkilatımızın her kademesinde görev aldınız. Sağ olun. Allah razı olsun. Bu bir nöbet değişimidir. Parti de, dava da, hareket de bizim. İnşallah Allah bizi mahcup etmez. Her zaman desteğinize ihtiyacımız var. Ne zaman ararsanız 24 saat hazırız, bir araya gelir çalışırız ve beraber yürürüz” dedi.
İZGİOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
Mustafa İzgioğlu ise, 11 yıldır ilçe ve il başkanlıkları görevinde bulunduğunu, bu sürede görev yapan bütün teşkilat başkanlarına, belediye başkanlarına, meclis üyelerine, Ocak başkanlarına teşekkür etti. 30 Mart 2014’te Adana’da yerel iktidarı yakaladı. Başta Büyükşehir Belediye başkanımız olmak üzere hepsinin emeği çoktur. 7 Haziren seçimlerinde de MHP Adana’dan birinci çıkacaktır. Bize düşen görev ne ise hazırız. Her şeyden önemlisi teşkilattır. Ne zaman ararsanız yanınızdayız ve emrinizdeyiz” diye konuştu.
"SİZ BENİM DEĞİL BEN SİZİN EMRİNİZDEYİM"
Daha sonra İl Başkanı Yusuf Baş Mustafa İzgioğlu’nu arabasına kadar uğurladı. Baş ardından parti binasını dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti. Baş yaptığı konuşmada, “Bir seçim olmuştur. Artık kongre bitmiştir. Burada kaybeden yoktur. Şunu ifade etmek isterim ki, bu seçimde farklı düşünenler olabilir, karşımızdaki adaylar da bizim ülkücü arkadaşlarımızdır. O arkadaşlarım benim dava arkadaşlarımdır. Onlarla da birlikte sahada omuz omuza çalışacağız. Görevimiz zordur. 21 Martta büyük kongremiz var. Bu da bize büyük sorumluluk yüklemektedir. Genel başkanımızın yanında olacağız ve O’nu mahcup etmeyeceğiz Allah’ın izniyle. Esas mesele 7 haziran seçimleridir. 2014 yılında 30 mart seçimlerinde yakaladığımız yerel iktidarımızı genel iktidarla taçlandırmak istiyoruz. MHP’nin mutlaka iktidar olması lazım. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Cenabı Allah bu heyecanımız kaybettirmesin inşallah. Mahalle temsilcilerimizden, teşkilat yöneticilerimizden, belediye başkanlarımızdan, meclis üyelerimizden, kadın kollarımızdan Ocak başkanlarımızdan ve hepsinden Allah razı olsun. İnşallah MHP’yi iktidar yapmak için hep birlikte çalışacağız. Her yerde beraber olacağız. Siz benim emrimde değil, ben sizlerin emrinde olacağım; bunu böyle bilin” dedi.