Digor İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde muhtarlarla toplantı yapıldı.
Toplantıya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Şube Müdürleri, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü, TAR-GEL projesi kapsamında çalışan teknik personeli ve köy muhtarları katıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Digor İlçesi çiftçisine tarımsal ve hayvansal konularda en iyi şekilde hizmet etmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Arazi edindirme kanunu hakkındaki değişiklikler hakkında bilgi veren Düzgün, “Arazi edindirme kanunu kapsamında Tarım arazilerine ilişkin tevhid, ifraz ve vasıf değişikliği gibi talepleri değerlendirilerek, mirasa konu tarım arazilerinin 5403 Sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda mirasçılara devrini sağlamak ve mirasçılara anlaşmaları konusunda teknik destek vermektedir” dedi.
Toplantıda; ekonomik bütünlük, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri, tarım arazilerinde mülkiyet devir işlemleri(satış, hibe veya takas), mirasa konu tarım arazilerinin miras yolu ile mülkiyet devri konularının yanı sıra Şube Müdürleri tarafından gerçekleştirilen sunumlarda bitkisel üretim, hayvansal üretim, ÇKS dosyalarının verilmesi, 4081 sayılı çiftçi kanunu, şap aşılaması, organik tarım uygulamaları konularına değinildi.
Sunumların ardından İl Müdürlüğü’nce uygulanan ve uygulanması hedeflenen projeler ve faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda çiftçilerin karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri hususunda da karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.