Kars’ta 2005 yılında dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle Yenişehir Mahallesi, Havaalanı Yolu üzerinde Belediye tarafından yapımına başlanan Otogar, kaderiyle baş başa bırakılarak yıkılmaya yüz tuttu.
Yenişehir Mahellesi Havaalanı Yolu üzeri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü arkasında kalan Modern Otogar’ın son durumu ise içler acısı. 2005 yılında yapımına başlanan ve şuan da bitirilmiş olarak Karslılara hizmet vermesi gereken otogar, geçen süre içerisinde önüne inşaat artıkları dökülmüş ve içerisi de bölge de hayvan otaran çobanlar tarafından ahır olarak kullanılıyor.
Mevcut Otogar’ın Hayvan Pazarı’nın yanında bulunması ve belirli saatlerden sonra özellikle ulaşımda sorunlar yaşanmasının önüne geçilmesi için dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından projelendirilerek yapımına başlanan Otogarın kaba inşaatı tamamlanmış bulunuyor. Adeta kurtarın beni diye çığlıklar atan Otogar’ın akıbetinin ne olacağı ise belli değil.
“VATANDAŞLAR BAŞKAN KARAÇANTA’NIN OTOGAR’I TAMAMLAYACAĞINA İNANIYOR”
Öte yandan 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilerek göreve başlayan Murtaza Karaçanta’nın Yeni Otogar’ı tamalayarak hizmete açacağına inan vatandaşlar, Karaçanta’dan otogarın mevcut durumdan kurtarılmasını istediler.
Otogar’a harcanan paranın Karslıların cebinden çıktığını ifade eden vatandaşlar, “Otogar’ı dönemin belediye başkanı yaptı. Allah razı olsun. Ama ondan sonra otogara bir çivi dahi çakılmadı. Yazık bunca paraya, biz inanıyoruz mevcut Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, otogarın yapımını devam ettirerek Kars’ın ve Karslıların hizmetine açacaktır. Ve Kars’ı modern bir otogara kavuşturacaktır” dediler.
Kaderiyle baş başa bırakılan Yeni Otogar’ın önüne inşaat atıkları dökülüyor. Havaalanı gidiş istikametinde bulunan otogar, harabe görünümüyle etrafında yapılan modern binaları da olumsuz etkiliyor.