Ramazan ayı öncesi bir açıklamada bulunan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, bu mübarek ayın bağımlılıktan kurtulmak için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, sigaranın içerdiği 4 binden fazla zehirli kimyasal maddenin, insan sağlığı üzerine yaptığı öldürücü etkiler nedeniyle sigara bağımlılığının halk sağlığı sorunlarının başında yer aldığını belirtti.
Özöncel, “Manevi havasını büyük ölçüde hissetmeye başladığımız Ramazan ayı yaratılmışların en şereflisi olan insanın kendine zarar veren her türlü zararlı bağımlılıklarla mücadelede büyük fırsat sunmaktadır. Toplum olarak bu mübarek ayda oruç ibadeti ile beraber toplumsal bir varlık olan insanımızı toplumdan uzaklaştıran tütün, alkol, uyuşturucu gibi madde ve kumar, internet, alışveriş gibi davranışsal bağımlılıklarla mücadelede önleyici bir rolü vardır. Aile bir toplumun ahlaki değerlerin yaşaması ve yaşatılması açısından en önemli kurumdur. Aile içinde bu mübarek ayın toplumumuzda birlikteliğin, maneviyatın, sevginin, saygının, toplumsal dayanışmanın ve hoşgörünün en üst düzeyde hissedilmesi gerektiğini yaparak ve yaşayarak göstermemiz lazım. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yaklaştığımız bu mübarek ayda toplumsal ahlaki değerlere bağımlı olmanın, madde ve davranış bağımlılıklarını yenmede önemli bir fırsat olduğunu düşünüyor, Ramazan-ı Şerifin milletimize hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum” dedi.