Muş Belediyesi, yoğun olarak kullanılan güzergahlarda modern kapalı durak sayısını arttırmaya devam ediyor.

İlk kapalı durağı Muş Devlet Hastanesi bölgesine kuran Muş Belediyesi, 2 yeni durak daha yaparak vatandaşların hizmetine sundu. İstasyon Caddesi Dörtyol Kavşağı mevkii ile Kızılağaç Kavşağı’nda kurulan duraklar, vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı. Yaklaşık 18 metrekarelik kapasiteye sahip duraklarda klima sisteminin yanı sıra bekleme sırasında vatandaşların internetten faydalanmalarını sağlamak için WİFİ uygulaması da bulunuyor. 24 saat kamera ile izlenebilen duraklarda, çift girişli otomatik kapı sistemi de yer alıyor. Özellikle yağışlı havalarda vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan durakların sayısı önümüzdeki günlerde arttırılacak.

Altyapı döşemelerinin tamamlandığı, üst yapı çalışmalarının devam ettiği caddelerde de söz konusu durakları yapacak olan Muş Belediyesi, ulaşım konusunda önemli bir eksikliği daha gidermiş olacak. Yeni duraklarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, bu projenin şehrin diğer noktalarına yaygınlaştırılması konusunda gerekli planlamaların yapıldığını söyledi.

Vatandaşlara kolaylık sağlayacak her türlü projeyi önemsediklerini söyleyen Başkan Asya, ağır kış şartlarının yaşandığı Muş gibi illerde bu tür durakların elzem olduğuna dikkat çekti. Uzun bir süredir hazırladıkları bir proje olduğunu belirten Başkan Asya, altyapı çalışmalarından dolayı bunu hayata geçiremediklerini, ancak bu yıl bunun telafisini yapacaklarını kaydetti.

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların soğuğa maruz kalmaması veya sıcak havalarda serin bir ortamda beklemelerini sağlamak için bir çalışma başlattıklarını dile getiren Başkan Asya, "Şehrin farklı noktalarında kapalı durak uygulamasını başlattık. Ekiplerimizin tespit ettiği, yoğunluğun olduğu yerlerde yolcuların hava şartlarından çok fazla etkilenmemesi için kapalı durakları yapıyoruz. İlkini Muş Devlet Hastanesi bölgesine kurduk. Şimdi de Dörtyol ve Kızılağaç kavşaklarında da aynı durakları hizmete sunduk. Üst yapı çalışmasını tamamladığımız bölgelerde de bu kolaylığı sağlayacağız. 18 metrekare kapalı alanda klima bulunacak. Yazın serin, kışın sıcak olacak. Vatandaşlarımız araç beklerken iyi vakit geçirecek. Yeni otobüs duraklarının halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.