Malatya genelinde etkili olan kar yağışı, kayısı üreticilerini endişelendiriyor. Geçtiğimiz günlerde de don nedeniyle hasar gören kayısının bugünkü kar yağışından sonra da olası bir don hadisesinde büyük zarar göreceği belirtiliyor.
Kent genelinde sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı il merkezinde etkisini azaltırken ilçelerde ise daha yoğun şekilde yağdığı öğrenildi. Nisan karının yağdığı illerden biri olan Doğanşehir’de ise bazı vatandaşlar kar topu oynarken kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
İlçenin özellikle yüksek kesimli mahallerinde etkili olduğu belirtilen kar yağışı sonrası kayısı üreticileri de endişeli bir şekilde bekliyor. Kayısı üreticisi Mulla Ürkmez, uzun zamandır Nisan ayında kar yağışına rastlamadıklarını belirterek en son kar yağışı sonrası kayısıların büyük zarar gördüğünü hatırlattı. Bugün de olası bir don hadisesinde kayısıların yanacağından endişe eden üreticilerin bekleyişleri sürüyor.
Doğanşehirli esnaflarda kar yağışı ile birlikte işleri azalınca çareyi kartopu oynamakta buldu. Doğanşehir’de yükseklerde kar kalınlığı yer yer 10 cm’yi buldu.