VAN (İHA) – Avrupa Kürt İşverenler Birliği, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’yı ziyaret etti.
Avrupa’nın birçok ülkesinden 44 kişilik Kürt iş kadını ve iş adamının yaptığı ziyarete Avrupa Kürt İşverenler Birliği Başkanı Hasan Yirik, Diyarbakır Ticaret Odası Meclis Başkanı (DTSO) Celalettin Birtane de eşlik etti. Eş Başkan Çoban, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eş Başkan Kaya ise, "Sizi burada görmek bizi çok mutlu etti. İlimizin, bölgemizin, bizim bu görüşmelere ve diyaloglara çok ihtiyacı var. Bu ilk buluşmamız bunun devamının da gelmesini diliyoruz" dedi.
Avrupa Kürt İşverenler Birliği Başkanı Hasan Yirik ise, “Avrupa’da olsak bile yüreğimiz kalbimiz, beynimiz buradadır. Bizim bir manevi borcumuz var ülkemize halkımıza. Bizler de burada doğmuş büyümüş işverenleriz. Daha sonra o taraflara göç ettik. Eskiden burada hem sermaye hem de beyin göçü oluyordu. Artık buna dur demeliyiz. Bunun içinde bu beyin ve sermaye göçünü bu tarafa doğru aktarmamız için uğraşmak zorundayız. Bunun için buradaki yatırım potansiyeli nedir? Yatırım olanakları nedir? Ne tür yatırımları sizlerin katkılarıyla bizler yapabiliriz? Bunun için buradayız" şeklinde konuştu.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Celalettin Birtane de, bölgenin büyük bir servete sahip olduğunu belirterek, ancak halkların bu servete rağmen iyi bir yaşam standardında olmadığını söyledi. Birtane, "Bu servetleri zenginliğe dönüştürmemiz lazım. Ama bu zenginliği de toplumun tüm kesimlerine adil bir şekilde bölüştürmeyi de başarmamız lazım” dedi.