Bursa’nın İnegöl ilçesinde Mobilya Tasarım Merkezi ile Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) hizmet binası hizmete açıldı.
Açılış töreninde konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bu merkezde yetişecek tasarımcılar önce İnegöl, sonra Türk mobilya sektörü için hizmet verecek. Bu merkez inşallah mezunları ile ülkemizde takip edilen bir yer olacak. Bu merkezin hayata geçmesinde büyük pay sahibi olan BEBKA’ya huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Üye sayımızı önümüzdeki aylarda 250’ye çıkarmayı düşünüyoruz. Ve daha da tabana yayılarak, İnegöl’ü temsil etmek arzusundayız” dedi
Atölye İnegöl’ün proje danışmanı Prof. Dr. Alpay Er ise, “Yeni mezun tasarımcıları İnegöl mobilya sanayiiyle bir araya getirmek, onları bir arada çalışmaya yönlendirmek için bir çalışma yaptık. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, seçilen arkadaşlarımızı İnegöl’de kalıp, İnegöl’de kendi şirketlerini kurarak veya Tasarım Merkezi bünyesinde çalışarak, mobilya sanayiine hizmet etmeleri konusunda destekleyecek. Çıkış noktamız buydu. Bu çok önemli bir vizyon. Tüm İnegöllüleri, bu projede emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Gerçekten bunun sonuçlar hemen ortaya çıkacak. İnegöl tasarım anlamında çok önemli bir çalışmanın altına imza attı" diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Çok güzel bir hizmeti İnegöl’ümüze kazandırıyoruz. Eneği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada çok güzel hizmetler olacak. Belki de bir ufuk projesi olarak gençlere, Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan, meraklı olan arkadaşlara yeni modeller geliştirmeyi, meslek erbabı olarak katkı koyacak bir Atölye Merkezi olacak" dedi.
Konuşmaların ardından Tasarım Merkezi ve İMOS hizmet binası açıldı.