Doğan ZELOVA/GELİBOLU (Çanakkale), () -  ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde Mine Konakçı'nın 'Sıradışı Bir Dostluk' isimli fotoğraf sergisi sanatseverler ile buluştu.
Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında çeşitli kültürel etkinliklerin sergilendiği Gelibolu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, son olarak Mine Konakçı'nın askerlere ait fotoğraflardan derleyerek hazırladığı 'Sıradışı Bir Dostluk' sergisine ev sahipliği yaptı. Serginin açılışı, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, serginin sahibi Mine Konakçı'nın yurt dışında olması nedeniyle onu temsilen kayınvalidesi Sevil Konakçı ve Miller Holding Yönetim Kurulu üyesi Dilek Mildon tarafından yapıldı.
Sanatsal etkinliklerin barışı geleceğe taşıma açısından büyük önem taşıdığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Özacar, "Barışı sağlayacak en büyük etken sanattır. Sanat çok değişik toplumları bir araya getirir. Sanatçımızın bu sergisi bu yönden çok önemli ve etkilidir" dedi.
Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı nedeniyle bir dizi etkinlikler yaptıklarını belirten Miller Holding Yönetim Kurulu üyesi Dilek Mildon aynı sergiyi İstanbul'un ardından Çanakkale merkezde de açacaklarını söyledi.
Sanatçı Mine Konakçı'nın yurt dışında olması nedeniyle açılışa katılan kayınvalidesi Sevil Konakçı ise sergide yaptığı konuşmasında, serginin Gelibolu'da açılmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından sanatçı Mine Konakçı'ya iletilmek üzere Sevil Konakçı ve Dilek Mildon'a günün anısına Türk askerinin yaralı Anzak askerini taşıyan bir maketini verildi.
Sergi 20 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

FOTOĞRAFLI