Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD)’nin geleneksel kahvaltılı üye toplantısı yapıldı. Toplantıda SGK Temsilcisi Bilal Kurt 2018 yılı teşvikleri ve iş adamlarının dikkat etmesi gereken konulan hakkında bilgilendirme yaptı.

“2018 yılı için ekonomik uyarı"

Toplantının açılışından konuşan SÖGİAD Başkanı Bilal Ülker, genel olarak ekonomi değerlendirmesi yaptı. Ülkemizin verdiği terörle mücadelenin ve dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmanın, enflasyon baskısını arttırdığını, faizleri yükselttiğini söyleyen Bilal Ülker; 2018 yılı ile ilgili uyarılarda bulunarak iş dünyasına lüks harcamalardan kaçınma uyarısında bulundu.

“Oda seçimlerinde adaylara başarı diledi"

Söke’nin yerel gündeminde yer alan Ticaret Odası seçimleri konusuna da değinen Bilal Ülker; seçim yarışındaki gruplarda SÖGİAD üyesi arkadaşlarının da bulunduğunu belirterek, kendilerine gurur yaşatan dernek üyesi arkadaşlarına teşekkür etti. Tüm adaylara 7 Nisan’da yapılacak seçimde başarılar dileyen Ülker; “Sakin, saygılı ve samimi bir seçim olmasını diliyorum” dedi.

“OSB Yönetiminde yaşananlar sürpriz oldu"

Gündemde yer alan bir diğer konu OSB yönetimi tartışmalarına da değinmen Bilal Ülker; OSB müteşebbis heyetinden Belediye Başkanı ve CHP’li temsilcilerin istifalarının kendileri için sürpriz olduğunu belirtti. Yönetimde STK ve siyasi temsilcilerin mutlaka olması gerektiğini belirten Bilal Ülker, “Ticaret Odası seçimlerinden sonra gerekli bazı adımların atılabileceğini düşünüyorum. Söke OSB dışardan gelen yatırımcılardan oluşsa da, OSB’nin kahrını Sökeliler çekecektir. OSB Söke’nindir. Maalesef siyaset bazen böyle sonuçlar ortaya koyuyor. Sorumluluk ve mevki sahibi yöneticilerin soğuk kanlı olmaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından SGK Temsilcisi Bilal Kurt SÖGİAD üyelerine, SGK uygulamaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.