İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi sakinlerinin başı mahallelerinde bulunan şantiyede yaşanan olaylarla dertte. Mahalle sakinlerinin Kadı Caddesi'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu iddia ettikleri şantiyenin hava kararmasıyla birlikte kimliği belirsiz şahıslar tarafından fuhuş yuvasına döndüğünü belirtiyor. Mahalleliler, uyuşturucu kullanan şahıslar tarafından da kadınların gasp edildiğini bölgede oturan vatandaşların balkonlara dahi çıkamadığını belirtti. 

'ARAÇLARIN İÇİNDE FUHUŞ YAPILIYOR'
Olayın yaşandığı alanda oturan İbrahim Saraçoğlu, "Kadıköy mahallesine geleli 4 yıl oldu. Burada ki Büyükşehir Belediyesinin şantiyesinde günlük 100’e yakın araç bulunmakta. Hava karardıktan sonra bu araçlarının bazılarının içinde fuhuş yapılmaktadır. Uyuşturucuyla alakalı bali, tiner, esrarla kullanan insanlar buraya geliyor. Şikayetlerimiz sonrası İlkadım Belediyesi buranın kendisine ait olmadığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi'ne gittik alanın kendilerine ait olduğunu kabul ettiler. Buraya ışıklandırmanın ve diğer eksiklerin yapılacağını belirtmelerine rağmen hiç birini yapmadılar" dedi.

'ÇOCUKLAR VE KADINLAR BURAYA GELEMİYOR'
Burada oturan insanların balkonlarına dahi çıkamadığını ifade eden İbrahim Saraçoğlu, "Çocuklar ve kadınlar bu alana gelemiyor. Çünkü burada gasp olayı, fuhuş, alkolün her türlüsü olmaktadır. Akşam işinden dönen kadınlar gasp ediliyor. Bu sabah bir arkadaşımız uyuşturucu kullanan bir şahıs tarafından darp edildi. Burası acilen Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslah edilmeli ve Samsun Emniyet müdürlüğü tarafından burasının güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz" dedi.

'SABAH BURADA DAYAK YEDİM'
Esrar ve uyuşturucu kullanıcıları tarafından alanda darp edildiğini söyleyen Bayram Mamaş, "Ben sabah burada dayak yedim. İçki içenler yüzünden kadınlar buradan geçip evine gidemiyor. Evlerine gitmek için ya anayolu kullanacaklar ya da başka bir yol bulup oradan gitmek zorunda. Her yeri uyuşturucu kullanıcıları sardı. O yüzden biz her akşam polis ekiplerini çağırıyoruz. Fakat buraya sürekli bir ekibin bakması gerekiyor. Biz kendimize koruma istiyoruz" dedi.

Öte yandan alanın hemen civarında bulunan ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı erkek öğrenci yurdunun bulunması da önlem alınması için durumu gözler önüne seriyor.
 
Haber: Havanur SUBAŞI- Emre ÖNCEL