ARTVİN (AA) - MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, "Genel başkanımızın en az 5 bin ülkücü Kerkük’e gitmeye hazır söylemi bir savaş çağrısı değil, Türk’ün varlığını yok etmeye çalışan hainlere karşı mücadele edileceği vakit en az 5 bin, gerektiğinde de çok daha fazla insanın buraya sahip çıkacağının göstergesidir." dedi

Erdem, Artvin Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, IKBY'nin gayrimeşru referandum sürecinin kendileri için kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bu anlamda Türkiye'nin de tedbirler alması gerektiğini dile getiren Erdem, şöyle devam etti:

"Milliyetçi Hareket Partisi olarak Musul’dan başlayıp Erkük’e kadar 2003 yılından beri oynanan oyunların bozulması gerektiği, stratejilerin mutlaka değiştirilmesi gerektiği yönünde fikirlerimizi ortaya koymuştuk. Barzani'nin çocukluk hayalinin nasıl kabusa dönüşeceğini Türk milleti gösterecektir. Genel Başkanımız 'en az 5 bin ülkücü Kerkük’e gitmeye hazır' söylemiyle bunu işaret etmiştir."

Erdem konuşmasının devamında, "Genel başkanımızın en az 5 bin ülkücü Kerkük’e gitmeye hazır söylemi bir savaş çağrısı değil, Türk’ün varlığını yok etmeye çalışan hainlere karşı mücadele edileceği vakit en az 5 bin, gerektiğinde de çok daha fazla insanın buraya sahip çıkacağının göstergesidir." dedi.

Bu anlamda da çok olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Erdem, tarih boyu Türk olan Kerkük'ün Türk olarak kalması gerektiğini bildiklerini ve bu anlamda da mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.