Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, () -  TÜRK Eğitim- Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Kayseri İdare Mahkemesi'nin Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararlarını haksız bularak, 15 yöneticinin göreve iadesine karar verdiğini açıkladı.
Mağdur yöneticilerin haklarının tek tek iade edildiğini söyleyen Uğur, çıkartılan kanun ile yöneticilik görevleri üzerlerinden alınan okul ve kurum müdürleri hakkında Kayseri’den yargı bombardımanının son hız devam ettiğini ifade etti.
Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şubesi olarak üyeleri olan ve görevden alınan okul ve kurum müdürleri ile ilgili bir yıldan bu tarafa Kayseri İdare Mahkemesi'nde hukuk mücadelesi verdiklerini belirten Uğur, hukuk mücadeleleri devam ederken mağdur yöneticilerin haklarının tek tek iade edildiğini belirtti.
Yargı mücadeleleri sonucunda ilk olarak geçtiğimiz günlerde bir okul müdürünün görevine iade edildiği belirten Uğur, "Bu müdürümüz görevine başlamıştı. 8 yöneticimizin ise lehte sonuçlanan kararları neticesinde eski görevlerine iade edilmesi için şubemiz tarafından Nevşehir Valiliği’ne resmi yazı yazdık. Toplam 9 yöneticimizden sonra dün itibari ile 6 yönetici ile ilgili de göreve iade kararı çıkmıştır. Bugün itibari ile Kayseri İdare Mahkemeleri tarafından üyeleri olan 15 yöneticinin göreve iadesine karar vermiştir" dedi.