Muş’ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü şehir merkezinde camii önlerinde ve esnaflardan dilenen Suriyelileri toplayarak kamplara gönderdi.
Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehirde dilencilik yapan Suriyelilere yönelik operasyon düzenledi. Ekipler, cami önlerinde ve esnafları gezerek dilenen Suriyelileri topladı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne getirilen Suriyeliler kayıt altına alındı. Yapılan işlemlerin ardından araçlarla Şanlıurfa’daki kamplara gönderilecekleri belirtildi.
Muş’ta ikamet eden ve çalışmalarını yürüten Suriyelilere müdahale etmediklerini belirten Muş AFAD’a bağlı Afet Yönetim Merkezi Müdürü Maşallah Yıldız, sadece cami önlerinde ve esnafları gezerek dilencilik yapanları topladıklarını söyledi. Toplam 19 Suriye uyruklu vatandaşın toplanarak tutanakların tutulduğunu ifade eden Yıldız, “Tutanaklarla beraber caminin önünde dilenen vatandaşlar, yoksa gerçekten gelip oturanlar yada gelip işlerini yapanlara biz kesinlikle müdahale etmiyoruz. Ama maalesef milleti rahatsız edenler ve dilencilik yapanları toplayarak kapmalara göndereceğiz” şeklinde konuştu.