"Çevrim içi Karşıyaka" projesi için, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı protokol imzaladı. Proje kapsamında geliştirilecek olan akıllı telefon uygulaması sayesinde, vatandaşlar Karşıyaka’ya ilişkin A’dan Z’ye tüm bilgilere ve hizmetlere tek tuşla erişebilecek.
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen projenin imzaları, Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban katılımlarıyla atıldı. Bir akıllı telefon uygulaması olan "Çevrim içi Karşıyaka" ile kentteki sosyal, kültürel, turistik ve sanatsal değerlere bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri hakkında her türlü bilgiye Karşıyaka’daki tüm organizasyon bilgilerine bir akıllı telefon aracılığıyla ulaşılabilecek. Ayrıca, mobil anket çalışmaları ve yön-yer bulma planlaması yapılabilecek. Halkın yerel yönetim sürecine dahil edilmesi hedefine de katkı sağlayacak bu projeyle, kent genelinde en az 50 bin kişiye ulaşılacak. Ücretsiz olarak akıllı cihazlara yüklenebilecek olan uygulama, on gün içinde vatandaşların kullanımına sunulacak.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, teknolojinin önemine dikkat çekerek, "Bilgi toplumunda ve teknolojinin yoğun bir ağ oluşturduğu şu süreçte insanların bilgiye daha kolay ulaşması gerekiyor. Biz belediye olarak toplumun hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bu protokolle birlikte artık Karşıyaka’da yaşayan veya kente yeni gelen herkes akıllı telefonlarından istedikleri bilgiye ulaşabilecek. Kentteki tüm etkinlikler, bilinmesi gerekenler, bu proje sayesinde cep telefonlarında olacak" dedi.