Tekirdağ Enerji Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve Antrenörü Turan Kaya, Eskişehir Anadolu Üniversitesi maçına ilişkin, “İyi mücadele ettik ama rakibin sayılarına engel olamayınca evimizdeki ilk maçı kaybettik. Bunun için üzgünüz” dedi.
Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi A Grubu’nun ikinci haftasında Tekirdağ Enerji Spor Kulübü evinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile karşılaştı. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü 73-81 galip ayrıldı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi maçını değerlendiren Tekirdağ Enerji Spor Kulübü Antrenörü Turan Kaya, çok iyi mücadele ettiklerini ama oyun üstünlüğünü ele almakta sıkıntı yaşadıkları için maçtan galip ayrılamadıklarını söyledi.
Kaya, içeride oynadıkları ilk maçtan mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, “Karşılaşma boyunca rakibimizin penetrelerini durdurmakta sıkıntı çekerken, rakibin bulduğu sayılara engel olamadık. Yardım rotasyonunda geç kaldık ve buna rakibimizin oldukça yüzdeli hücumları eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu. Maça iyi başlayan oyuncularımız periyodun başında hücumda istediklerini yaparken, savunmada kolay sayı imkanı verince maçı koparmak ve oyun üstünlüğünü ele almak konusunda sıkıntı yaşadı. İlk periyot karşılıklı sayılar ile geçildi. Savunma sertliğini arttırmak için çaba sarf etsek de birebirlerde kolay geçilince rakibimizin çembere gitmesine engel olamadık, sayı yedik ya da faul yaptık. Bunun arkasına sığınmak istemesek de kötü bir yönetim gösteren ve bize inanılmaz düdükler çalan ya da çalmayan hakem arkadaşları da eklersek savunma direncimiz düştü. Anadolu Üniversitesi’nin oyununa ayak uyduran takımımız buna hücumda top kayıplarını ekleyip bir de düşük yüzdeli atışlar eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu" diye konuştu.