Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Başsavcı Ramazana Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, polisler ile şehidin eşi Hatice Yüce, çocukları 3 yaşındaki Zehra, 10 aylık Muhammed Ali, katıldı.




DAYANAMADI EŞİNİN TABUTUNA SARILDI



Şehit Yüce’nin ambulanstan alınan cenazesi katafalka bırakılarak öz geçmişi okundu. İngilizce öğretmenliği mezunu şehit polis Musa Yüce’nin Hakkari’den geçen yılın Temmuz ayında Diyarbakır’a geldiği ifade edildi. Şehidin eşi Hatice Yüce’yi kadın polisler teselli ederken, genç kadın daha fazla dayanamayarak eşinin tabutuna sarıldı. Tabuta kapanan kapanan Hatice Yüce, "Canım, bir tanem, ne olur kalk bizi bırakmayacağına söz verdin bir tanem. Yaşadığını biliyorum, ne olur gitme, beni bırakma ne olur. Yaşıyorsun biliyorum" diyerek gözyaşları döktü. Yakınları, eşinin tabutunun başından ayrılmak istemeyen Hatice Yüce’yi güçlükle tabuttan uzaklaştırdı.

ÜÇ YAŞINDAKİ KIZI BABASININ ARDINDAN 'BABA, BABA' DİYE BAĞIRDI



Törende konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, terör örgütüyle ve destek verenlerle milletle birlikte yek vücut olarak mücadelenin devam edeceğini söyledi. Şehit polis Yüce’nin cenazesi daha sonra arkadaşları tarafından katafalktan alınarak tekbirlerle ambulansa götürüldü. Şehidin eşi Hatice Yüce ile kadın polislerin kucağında bulunan 3 yaşındaki kızı Zehra ile 10 aylık oğlu Muhammed Ali tabutun arkasından yürüdü. Şehit Yüce’nin kızı Zehra babasının tabutunun arkasından, "Baba, baba" diyerek bağırması yürekleri dağladı. Daha sonra annesine "Anne babam" demesi üzerine Hatice Yüce, " Baban uyuyor artık uyanmayacak kızım, bizi bırakıp gitti baban. Aldılar onu bizden, kıydılar" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehit polis Musa Yüce’nin cenazesi daha toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Kayseri’ye gönderildi.

Hürriyet