Aydın’da ekonomik yatırım için projeleri kabul edilen 13 yatırımcıya toplam 5,3 milyon TL destek hibe desteği verilecek.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Kapsamında 13 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandı.
10. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tebliği’nin Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından Aydın’dan 33 adet ekonomik yatırım projesi için elektronik ortamda müracaat edilmiş ve 17 Proje Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na uygulanmak üzere uygun bulunarak onaylandı.
Projesi Uygun bulunan 17 yatırımcıdan, son Hibe Sözleşme imzalama süresi olan 24 Ağustos günü mesai bitimine kadar ilgili yasalar gereğince alınması gerekli izin, ruhsat ve onay işlemlerini tamamlayan 13 yatırımcı, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Hibe Sözleşmesi imzalarken 4 yatırımcı ise Hibe Sözleşmesi imzalamadı.
Hibe Sözleşmesi imzalanan 13 projenin, 4’ü Pamuk Ön temizleme, işleme, 4’ü İncir İşleme ve Paketleme, 2’ si Zeytinyağı İşleme, 1’i Alternatif Enerji Üretim, 1’i Su Ürünlerinde Sera ve 1’i de Meyve Kurutma, işleme ve paketleme tesisidir. Hibe Sözleşmesi imzalanan bu 13 projenin,1 Haziran 2016 tarihine kadar tamamlanması gerekmekte olup, bu projelerin toplam yatırım tutarı 10 milyon 803 bin 847,31 TL, Hibeye Esas Proje tutarı 10 milyon 604 bin 847,31 TL ve bu projelerin uygulanması halinde Bakanlık tarafından karşılanacak Hibe miktarı ise 5 milyon 302 bin 423,65 TL olarak belirlendi.