Fener Rum Patriği Bartholomeos, Antalya’nın Alanya ilçesinde, tarihi Hıdırellez Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı.
Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayinde, çeşitli dualar ve ilahiler okundu. Kilisenin içerisini ve bahçesini tamamen dolduran Ortodokslar, Bartholomeos’un dualarına eşlik etti. Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kilisede ayin yapmanın kendileri bir ayrıcalık olduğunu ve çok mutlu olduklarını söyledi. Sorokina, “Alanya Yabancılar Meclisi, ilçede bulunan Rus dernekleri, Alanya Belediyesi ve kaymakamlığın çalışmalarıyla kilise restore edildi ve sonuçta bugün de bir ayin yapıldı. Tabi bu ayinde Fransa’da hayatını kaybedenler için dualar da edildi. Sadece biz değil tüm dünya Fransa’daki saldırıda hayatını kaybedenler için dua ediyor. Hayatı kaybedenlerin yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu dünyada terörizm olmasın diliyorum” dedi.
Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ise Alanya’da yaşayan Ortodokslar olarak burada 3 yıldır ayin yaptıklarını söyledi.
Bir daha terör olaylarının olmaması dileğinde bulunan Anzhela, insanların rahat şekilde yaşaması için dua edeceklerini kaydetti.