Eskişehir’de kardeşiyle ilişkiye girdiği iddiasıyla bir kişiyi tabanca vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen ağabeyin yargılanmasına başlandı.
21 Ekim 2014 tarihinde Orhangazi Mahallesi İkizdere Sokak’ta meydana gelen olayda Umut B., daha önce ilişkisi olduğu Zehra U.’nun evine gitmiş, evli olan Zehra U., Umut B. ile ilişkilerinin bittiğini, bir daha birlikte olamayacağını söylemesi üzerine Umut B.’nin Zehra U. ile zorla birlikte olmak istediği iddia edilmişti. Bu sırada eve Zehra U.’nun eşi Ergun U. ile kardeşi İlyas U. ve kendi erkek kardeşi Ali Osman C. gelmiş, Ergun U. ve kayınbiraderi Ali Osman C. evin yatak odasındaki karyola altına saklanan Umut B.’yi bulup dövdükleri, ardından ise Ali Osman C’nin, av tüfeğiyle ateş ederek Umut B.’yi karnından yaraladığı ileri sürülmüştü. Yaralı Umut B., Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmış, ancak hastanede tedavi gördüğü sırada hayatını kaybetmişti.
‘Tasarlayarak Kasten Adam Öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemi ile sanıkların yargılanmasına 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra avukatlar hazır bulundu.
Duruşmada ilk ifadesini veren tutuklu sanık Ali Osman C., üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, olay sonrası emniyet müdürlüğünde ve sorgu hakimliğinde vermiş olduğu ifadelerinin doğru olduğunu söyledi. Ali Osman C., olay günü eve girdiğinde yatak odasının kapısı aralık olduğunu ifade ederek, “Kapı aralığından Umut B.’nin kolunun uzanmış olduğunu elinde silah olabileceğini düşündüm. Kolunu gördüm ancak elini görmedim. Kardeşimin kafasına silah dayadığını düşünerek tüfekle ateş ettim. Amacım öldürmek değildi. Tek amacım şahsı etkisiz hale getirmekti. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Olaydan ilişkisi olduğu iddia edilen Zehra U. ise, olay günü evlerindeki bazanın içinden Umut Berberoğlu’nun çıktığını belirterek, “Umut B. ile bir süre ilişkimiz oldu. Olay günü Umut Berberoğlu’nun elinde tabanca vardı. Bu sırada Ergun eline sopa ile vurdu. Elinden düşürdüğü tabancayı aldım. Bu sırada yanlışlıkla Ergun benim elime de sopa ile vurdu. Bu sırada Umut Berberoğlu bana doğru hamle yapınca ağabeyim Ali Osman C. ateş etti. Biz Umut Berberoğlu ile olayın olduğu evimizde ilişkiye giriyorduk. Umut Berberoğlu daha önce de beni korkutmak için evin tuvalet camından girerek saklandığı olmuştur” diye konuştu.
Duruşmaya katılan Umut B.’nun annesi Ayhan S. ise, olay hakkında bilgisi olmadığını belirterek sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Ayhan S., ayrıca mahkeme heyetinden olaya sebep olan Zehra U.’nun da tutuklanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti sanıklardan İlyas U.’ya baro tarafından avukat tayin edildikten sonra ifadesinin alınması amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken Ali Osman C.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.