Hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve 40 dereceyi aştığı Batman’da vatandaşlar damlarda uyuyor. Vatandaşlar, burada da vantilatörle serinlemeye çalışıyor.

Batman’da sıcak hava vatandaşları damlara çıkardı. Termometrelerin 40 derecenin üzerine çıktığı kentte vatandaşlar, evlerini damlarına yaptırdıkları tahtların üzerine yatak kurarak uyuyor. Buna rağmen aradıkları serinliği bulamayan vatandaşlar, bir de vantilatör çalıştırıyor. Vatandaşlar, tüm bunlara rağmen sıcaktan kurtulamadıklarına dikkat çekiyor.

Nefes almak ve serinlemek için dışarıda da vantilatör kullandıklarını anlatan vatandaşlardan Fahrettin Tarhan, her yıl yaz aylarında serinlemek için damlarda yattıklarını ancak bu yıl hava sıcaklığının dayanılmaz olduğunu söyledi. Tarhan, “Serinlemek için dışarıya da vantilatör çıkarıyoruz. Bu şekilde serinlemeye çalışıyoruz. Geçen yıllarda güneş battıktan sonra serinlik başlardı. Bu yıl gece geç saatlere kadar da sıcaklarla boğuşuyoruz” dedi.

Abdulselam Tarhan ise Batman’da hava sıcaklığının önceki yıllara göre daha yüksek olduğunu belirterek, “Geçen yıllarda tahtlara çıkarak serinlerdik. Bu yıl aşırı sıcaklardan dolayı dışarıda da vantilatörlerle serinlemeye çalışıyoruz. Geçen sene tüm mahalle damlarda yatardı, bu sene sıcaklardan dolayı kimse damlarda uyumuyor. Herkes içeride klimaların önünde uyumak zorunda kalıyor. Biz de klima kullanmamak için dışarıda vantilatör kullanarak, uyumaya çalışıyoruz” diye konuştu.