GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesinde düzenlenen bir operasyonla kalp ritmi bozukluğu, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon işlemi uygulanarak tedavi edildiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, GRÜ Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesinde, ameliyatsız kalp ritm bozukluğu tedavisi uygulandığı belirtildi.

Çarpıntı şikayeti ile hastaneye yatan 4 aritmi hastasına, Hacettepe Üniversitesinden Giresun'a gelen Prof. Dr. Kudret Aytemir ve Doç. Dr. Hikmet Yorgun ile eğitim araştırma hastanesi kardiyoloji bölümü doktorları Doç. Dr. Ahmet Karagöz, Yrd. Doç. Dr. Devrim Kurt ve Uzm. Dr. Erhan Teker’in yer aldığı ekip tarafından kasık damarından girilerek cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi imkanı sağlayan elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon işleminin uygulandığı kaydedilen açıklamada, Giresun’da ilk olma özelliğini taşıyan ve koroner anjiografi laboratuvarında gerçekleştirilen işlem sonrası hastaların aynı gün taburcu edildikleri bildirildi.

Açıklamada, "Türkiye'de sayılı merkezde tedavisi yapılan, ilimizde de oldukça sık gözlemlenen ve hastaların tedavi için başka illere gitmek zorunda kaldığı ritm bozuklu rahatsızlığı, gerçekleştirilen bu operasyonla Giresun'da da tedavi edilebilir hale geldi." ifadelerine yer verildi.