GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı dikkatli olmaları hususunda uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, telefon üzerinden kişi, kurum ve kuruluş ismi kullanılarak dolandırıcılık olaylarının meydana geldiği belirtildi. 

Bu tür olayların önüne geçebilmek için müdürlük tarafından çalışma yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, "Emniyet Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz kapsamında 10 bin broşür dağıtıldı. Bilboardlara, 'dolandırıcı mağduru olmayın' yazılı afişler asıldı. Bankalarda ve PTT şubelerinde çalışan özel güvenlik görevlileri ile gişe memurlarına bu konuda eğitim verildi" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, vatandaşlardan, telefon yoluyla dolandırıcılık olayını gerçekleştirmeye çalışanlara karşı dikkatli olmaları istenerek, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımız, telefonlarına gelen bu tür mesajlara ve arayan kişilere inanmamalı. Banka hesap numarası ve şifre gibi kişisel bilgiler kimseyle paylaşılmamalı. Bu tür olaylarla karşılaşan vatandaşlarımızın, 155 Polis İmdat Hattı'na bildirimde bulunması gerekmektedir."