Amerika’nın Kansas State Üniversitesi akademisyenleri, Melikşah Üniversitesi'ni ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Amerikalı akademisyenler, Melikşah Üniversitesi’nde kısa bir gezinti yaptıktan sonra Rektör Prof. Dr. Mahmut Mat’ı makamında ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı. Daha sonra Melikşah Üniversitesi’nden de bir grup akademisyenin katıldığı toplantıda Prof. Mat, akademisyenlere Melikşah Üniversitesi, eğitim, akademik kadro, sosyal aktiviteler ve yeni kurulan erkek basketbol takımıyla ilgili detaylı bilgi verdi.

Prof. Mat, ziyaretçilere yaptığı konuşmada, henüz çok genç bir üniversite olmalarına rağmen hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini, Sanayi Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın ortak çalışması olan 2013 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde Melikşah Üniversitesi’nin 66 vakıf üniversitesi arasında 12. olmasına işaret etti. Ziyaret, her iki üniversite akademisyenlerinin karşılıklı bilgi alışverişinin geliştirilmesi dilekleriyle sonlandırıldı.