Onur BAYRAM- Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Herkes kendisine göre bir şeyler söylüyor, birtakım şartlar, ha bire kırmızı çizgi çekiyorlar. Bu görüşmelerde olmadığı takdirde, o zaman karar verecek olan millettir. Milletin hakemliğine müracaat edeceğiz. Ama sonuna kadar koalisyonu deneyeceğiz" dedi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Veysel Eroğlu, Gedik Ahmet Paşa Camii'nde öğle namazını kıldıktan sonra, Meliha Fikret Çıracıoğlu ve Mukaddes Yaşin'in cenaze namazlarına katıldı. Cenazenin ardından caminin yanındaki Gedik Ahmet Paşa Külliyesi'nde Afyonkarahisar Belediyesi'nin geleneksel el sanatları kurslarının atölye çalışmalarını inceleyen Bakan Eroğlu, tespih ve deri ürünlerini ilgiyle inceledi. Sonrasında yürüyerek Ak Parti İl Başkanlığı'na giden Bakan Eroğlu, yol boyunca esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.
'EKSİKLERİMİZİ DÜZELTİRİZ'
AK Parti İl binasında Afyonkarahisar'a yapılacak yatırımları gelenek hale getirdiği 'bayram müjdeleri' adında açıklayan Bakan Eroğlu, hükümetin Afyonkarahisar'a yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Konuşmasında seçim sonuçlarına da değinen Bakan Eroğlu, "Ben de milletvekiliyim. Diğer muhalefet partilerinin de milletvekilleri var. Bakın biz buradayız, müjdelerle geliyoruz. Hükümet şu anda vazifesine devam ediyor. Hizmet geliyor. Onlar ne yapıyor? Onlar konuşuyorlar, konuşmaya da devam etsinler. Biz yola devam edeceğiz. Vatandaş tek parti olmayacak şekilde bir takdirde bulundu. Vatandaşın takdirinin başımızın üstünde yeri var. Biz vatandaşımızı, milletimizi seviyoruz, gönülden seviyoruz. Burada da bizim hatalarımız olabilir, inşallah bir nefis muhasebesi yaparak varsa eksikliklerimizi düzeltiriz. Ama bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile yetişemez zaten bunu da millet gördü" dedi.
'HA BİRE KIRMIZI ÇİZGİ ÇEKİYORLAR'
Partililere erken seçime hazır olup olmadıklarını da soran Bakan Veysel Eroğlu, koalisyon süreciyle ilgili şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini verdikten sonra ilk turda temaslar yapılacak. Ondan aldığımız sinyallere göre inşallah ikinci turda karar verilecek. Ama biz açık ve şeffaf bir şekilde koalisyon görüşmelerini yürüteceğiz. Ama herkes kendisine göre bir şeyler söylüyor, birtakım şartlar, ha bire kırmızı çizgi çekiyorlar. Bu görüşmelerde olmadığı takdirde, o zaman karar verecek olan millettir. Milletin hakemliğine müracaat edeceğiz. Ama sonuna kadar koalisyonu deneyeceğiz. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayız. Eğer yok istemiyorlarsa, olmayacaksa yapılacak şey milletin hakemliğine gitmektir. Yapılacak bir erken seçime hazır mıyız?" diye konuştu.
'KRİZ ÇIKARMA GİBİ BİR AMACIMIZ YOK'
Bakan Eroğlu daha sonra Afyonkarahisar Valiliği'ne geçti. Valilik hatıra defterini imzalayan Bakan Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner'den yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Burada basın mensupları Bakan Eroğlu'na koalisyon görüşmelerinde nelerin baz alınacağını sordu. Kriz çıkarma gibi bir amaçları olmadığını kaydeden Bakan Eroğlu, "Bütün partilere gidilecek. Birinci tur sadece karşılıklı görüşme, fikir telakkisinde bulunma şeklinde geçecek. Biz Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında geçen hafta geç saatlere kadar hatta sahura kadar toplantı yaptık. Herkes düşüncesini söyledi. Bizim peşin bir hükmümüz yok. Biz daima 'Türkiye önemli, partiden ziyade Türkiye önemli' düşüncesinde olduk. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Başbakanımız da 'Ülkenin menfaatleri partinin menfaatlerinin üstündedir' dedi. Dolayısıyla bizim gelecek için 'kriz çıksın da görün bakalım ne hale geldik' demek gibi yani Türkiye'yi böyle bir duruma, krizin içine sokmayız. Hükümet görevine zaten devam ediyor. Biz her tarafta yatırımları devam ettiriyoruz. Hiçbir aksama yok. Hiçbir kırmızı çizgimiz yok. Görüşmenin onurlu olması lazım. Gerçekten samimi ve şeffaf olmalı" şeklinde konuştu.
Bakan Eroğlu, Valilik ziyaretinden sonra Afyonkarahisar Belediyesi ile yapımı yeni tamamlanan spor kompleksini ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI