Mesut MADAN/BURDUR, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Rusya kriziyle ilgili, "Biz burada bunları konuşarak, diplomasi dili içerisinde halletmek istiyoruz. Her iki ülkenin de zararları olur, maddi olarak manevi olarak. Olmasın istiyoruz. Bu noktada aynı Suriye'nin yöneticileri nasıl ki orada kalmamaları gerekir diyorsak, Rusya'nın yöneticilerini de aklı selime davet ediyoruz" dedi. 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Burdur İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Burada partililere seslenen Selçuk Özdağ, Ak Parti'nin özgürlüklerin alanını genişletme noktasında ciddi hamleler yaptığını söyledi. Parlamentoda iç tüzüğün azizliğine rağmen 14 senede 1500'e yakın kanun çıkarttıklarını aktaran Selçuk Özdağ şöyle dedi: "İnşallah orta ölçekli olan Türkiye'yi büyük ölçekli yapabilmek için mesafe kat edeceğiz. Birlikte koşacağız. Türkiye'yi Menderes, Özal, Erbakan, Çiller, Muhsin Yazıcıoğlu dönemi ve özellikle sayın Recep Tayyip Erdoğan döneminde paramızı ve pasaportumuzu kıymetli hale getirerek biz Türkiye'yi orta ölçekli devlet yapabildik. Eğer vesayetçiler olmasaydı çoktan büyük ölçekli devlet olurduk. Önümüze çıkıp darbe girişimlerinde bulunmasaydılar, 17- 25 Aralık, Kobani, Gezi olayları dahil biz çoktan 20- 25 bin dolar kişi başı milli gelire kavuşabilirdik." 
BU TOPRAKLAR BİR BÜTÜNDÜR 
Terörle mücadeleye de değinen Selçuk Özdağ, "Bireysel özgürlüklere evet, ama kolektif özgürlüğe hayır. Kürtçe mi konuşacaksın konuş kardeşim, yazacak mısın yaz kardeşim, propaganda mı yapacaksın, Zazaca, Soranice, Goranice söyle, yap kardeşim, okul mu açacaksın aç kardeşim, buyur her türlü bireysel özgürlüğü sağlıyoruz. Meclis bunun için var. Ama 'ben özerklik ilan ederim', 'öz yönetim ilan ederim', 'Fırat'ın öbür tarafında Kürdistan ilan ederim, bu tarafta beraber yaşayalım' gibi teranelere zırvalara ve hezeyanlara karnımız tok. Bu topraklar bir bütündür. Bütün partiler milli bütünlük içinde siyaset yapacaklar. Tek vatan tek devlet, tek bayrak ve tek milletle siyaset yapacaklar. Tek millet, farklı etnik yapılardan geliriz ama tek millet oluruz. Milletle etnisite ayrı şeylerdir. Onun için Güneydoğu Anadolu'da vatandaşımıza zarar vermemek uğruna biz birazcık zayiat vererek yürüyoruz ve orada teröristleri o bölgeden temizleyeceğiz inşallah. Kesinlikle temizleyeceğiz bundan emin olun" ifadelerini kullandı. 
RUSYA'NIN YÖNETİCİLERİNİ AKLI SELİME DAVET EDİYORUZ 
Rusya ile yaşanan uçak krizini de konuşarak çözmek istediklerini vurgulayan Selçuk Özdağ, "Biz burada bunları konuşarak, diplomasi dili içerisinde halletmek istiyoruz. Her iki ülkenin de zararları olur, maddi olarak manevi olarak. Olmasın istiyoruz. Bu noktada aynı Suriye'nin yöneticileri nasıl ki orada kalmamaları gerekir diyorsak, Rusya'nın yöneticilerini de aklı selime davet ediyoruz. Daha sağlıklı siyaset yapmaya, daha sağduyulu siyaset yapmaya, dünya gerçeklerini doğru okumaya davet ediyoruz. Biz bunu yapıyoruz Türkiye olarak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI