ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde görevli peder Nikolas Sergaki, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayinle Muğla'nın Bodrum İlçesi episkoposluğuna terfi ettirildi.
Peder Nikolas Sergaki'nin Bodrum Episkoposluğu'na terfisi için bugün, Türkiye'nin en batısı Gökçeada'daki Panayia Kilisesi'nde düzenlenen ayine Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yanı sıra, Gökçeada Metropoliti Yorgo Draguni Kyrillos, Bodrum Episkoposluğu'na terfi ettirilen Peder Nikolas Sergaki ile çok sayıda despot ve papaz katıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayinde İncil'den çeşitli bölümler okunup, dualar edildi, ilahiler söylendi. Ayine katılanlar kilisenin önündeki masada mum yakıp, dilekte bulundu. 3 saat süren ayinin sonunda Bodrum Episkoposluğu'na terfi ettirilen peder Sergaki'ye altın haç takıldı. Sergaki, Bodrum Episkoposluğu'na terfi ettiği için mutlu olduğunu söyledi.
TERÖRÜ LANETLEDİ, SEVGİ VE KARDEŞLİK MESAJI VERDİ
Basın mensuplarına açıklama yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos, dünyada son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadıklarını söyledi. Bartholomeos, "Bütün akıllı, aklı başında insanlar, terörü reddedip, lanetliyorlar. Ben de onların arasındayım. Gerek Türkiye'de gerekse dünyada böyle müessif olayların tekrarlanmaması için dua ediyoruz. Barış ve sevgi için dua ediyoruz. Zaten yüce Allah hepimizi, nereye ait olursakolalım, hangi dine inanırsak inanalım, hangi lisanı konuşursak konuşalım, bizi bir büyük aile olarak yarattı. Aramızdaki bağlar, 'kardeşlik bağları' olmalıdır. Yüce Allah, hepimizin tek babasıdır. Bütün insanların, insanoğullarının babasıdır. Bu itibarla hepimiz kendi içimizde kardeşiz. Bir tek babamız vardır. Ve onun için kardeşlik, sevgi ve karşılıklı saygı içinde bu fani dünyada bu fani hayatı geçirmeliyiz" diye konuştu. Açıklamanın ardından Fener Rum Patriği Bartholomeos, Panayia Kilisesi'nden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI