AK Parti milletvekili adayları, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Malatya’da 7 Haziran seçimlerine odaklanan adaylar düzenledikleri mahalle toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya geliyorlar.
Cirikpınar Mahalle toplantısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili adayı Öznur Çalık, Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı Taha Özhan, AK Parti Malatya Milletvekili adayı Bayram Taşkın, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan katıldı. Cirikpınar Mahalle toplantısında açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Dördüncü genel seçimleri 7 Haziran tarihinde Allah’ın izniyle yapacağız. Sizlerin istikrardan yana destek vereceğinizi biliyoruz. Hep birlikte huzuru ortamını koruyacağız. Oy vermeye gitmeyenler bu seçimde mutlaka sandığa gitmeli. Böylelikle vermiş olduğunuz Yüzde 87’lik desteği daha da arttırmış olacağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili Adayı Bayram Taşkın ise, “Yeni Türkiye’nin inşası sandıktan geçer. Biz hesabımızı sandıkta soracağız, sandıklarımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.
AK Partililerin sandığa gitmesi gerektiğinin altını çizen Başbakan’ın Başdanışmanı ve Milletvekili adayı Taha Özhan da, “Uygulanmak istenen bazı projeler var. Bunu sandıklara giderek engellemeliyiz. AK Parti sürekli seçimleri kazanıyor olabilir fakat bu hareketliliği düşürmemiz lazım” diye konuştu.
“Sizlerden söz almak istiyorum” diyen Özhan, “Her biriniz dostunuzu, yakınlarınızı, akrabalarınızı arayarak sandığa gitmeleri konusunda uyarın. Biz eski Türkiye’ye dönmek istemiyoruz. 10 yılda ülkemizi bir yerden başka bir yere getirdik, devletimizi güçlendirdik, milletimizi belirli standartlara ulaştırdık. İkinci yarıda bu standartların çok üstüne çıkıp, milletimizi zenginleştireceğiz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, Cirikpınar Mahalle toplantısında yoğun ilgi gördü ve “ Malatya’nın ablası Öznur Abla” sloganlarıyla söz aldı. Tevfik Temelli caddesini ziyaret ettiği sırada yaşadığı bir diyaloğu aktaran Çalık, “Genç bir kızımız yolumuzu kesti ve dedi ki, ‘Öznur abla ben size oy veriyorum ama moralim çok bozuluyor. CHP asgari ücretliye, emekliye, kadınlara para vereceğiz diyor, biz bundan yararlanamayacak mıyız?’ dedi. Ben şimdi sizlere tek bir soru soruyorum, sizce CHP iktidara gelebilir mi? Öyle bir ihtimal var mı? CHP’nin iktidara gelme ihtimali olmadığı için bol keseden atıyor. Aynen Haydar Baş gibi” sözlerine yer verdi.