Bilecik Balahatun Anaokulu tarafında 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlerken, açık alanda uzun süre bekledikleri için bazı minik çocukların üşümesi, velilerinin ısıtmaya çalışmaları tepkilere sebep oldu.
Bilecik merkez Çadırvan mevkinde yapılan etkinliğe Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Erdoğan Kaba, Bilecik Balahatun Anaokulu Müdüresi Sevim Çalışkan, okul öğretmenleri ve veliler katıldı. Yapılan etkinlik hakkında bilgi vere Okul Müdüresi Sevim Çalışkan, bütün dünyada otizmli bireylerin toplumla bütünleştirilmesi yoluyla etkinlikler yapıldığını belirtti. Çalışkan, "Otizmli çocuklarımızın sosyal hayata yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri başlıca hedefimizdir. Geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim hizmetlerinden en uygun şeklide faydalanmasını sağlamak en önemli görevimizdir. Bu hava şartlarında bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.
Konuşmanın sonunda Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Erdoğan Kaba tarafından minik öğrencilere hediyeler, öğretmenlere de teşekkür belgesi verdi.
MİNİKLER ÜŞÜYÜNCE
Öte yandan çocuklar, yapılan konuşma sırasında resim, oyun hamurunda görseller gibi el becerilerinin kullanarak hünerlerini sergilediler. Yaklaşık bir saat süren etkinlik boyunca minik öğrencilerin soğukta beklemesi vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Üşüyen çocuklara bu esnada velileri ellerini ve kulaklarını ısıtmaya çalışarak yardımcı oldular.