Sultangazi Gazi Mahallesi'nde Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümünü bahane ederek eylem yapan terör yandaşları Ayhan Aksu (31) isimli şahsı silahla vurmuştu. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aksu, yoğun bakıma alınmış, 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Teröristlerin Ayhan Aksu'yu öldürme anları ise kameralara yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde teröristler ilk olarak Aksu'yu iterek yere düşürüyorlar. Ardından yere düşen Aksu'yu teröristler tekmeliyor.

Bir terörist : " Polisle konuşuyordu" derken, orda bulunan bir şahıs, " Bu ülkenin insanlarıyız. Yapmayın ." diye teröristleri vazgeçirmeye çalışıyor. Ancak teröristler yerde sürükledikleri Aksu'yu daha sonra yolun ortasına getiriyor. Aksu'nun kasıklarına silahla ateş açan teröristler ardından kayıplara karışıyor. Kameralara yansıyan olay sonrası polis olayla ilgili çalışmalarını sürdürürken, Ayhan Aksu'nun ailesi olay sonrası İHA'ya yaptığı açıklamada : " Oğlum ameliyatta bana "Baba beni siyasiler vurdu" dedi " diye konuşmuştu.

Öte yandın olayı soruşturan polis, hayatını kaybeden Aksu'nun üzerinden polis rozeti çıktığını görmüş,terör yandaşlarının polis zannettikleri Aksu'yu silahla vurarak öldürdüklerini belirlemişti.