Gökhan CEYLAN- Yasin KIRAS/SİVAS, () - FENERBAHÇE Teknik direktörü Vitor Pereira, ders çıkaracakları bir maç oynadıklarını belirterek, "Ben her maçı kazanmak istiyorum, futbolcularıma da bunu aşılıyorum" dedi. Medicana Sivasspor Teknik direktörü Sergen Yalçın ise iyi bir hazırlık maçı oynadıklarını söyledi. 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçın ilk 30 dakikasında iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Hareketlilik ve baskı vardı. Ancak yediğimiz golden sonra organizasyon ve özgüvenimizi yitirdik. Son 15 dakika bizim adımıza çok olumlu geçti diyemeyiz. İlk yarıda yediğimiz gollerden sonra organizasyonu yitirmemiz bizim adımıza iyi bir ders oldu. Benim arzu ettiğim şey bu değil. Biz gol yesek de atsak da taktiksel organizasyonumuzun yüksek olduğu futbolun devam etmesini istiyoruz. Bundan dersler çkaracağız. İkinci yarı istediklerimizi ortaya koyduk. Verdiğimiz taktiklere futbolcularımız uydu. Her ne kadar hazırlık maçı da olsa ben her maçı kazanmak için sahaya çıkıyorum. Oyuncularıma da bunu aşılıyorum. İstekli, arzulu futbol ikinci yarıda bize maçı getirdi. Bu anlamda mutluyum" dedi.
Vitor Pereira, bu yılki transferlerin Galatasaray'ın 4'üncü yıldızı takması sonrası mı yapıldığı yönündeki soru üzerine, "Bizim burada yapmak istediğimiz iyi, kuvvetli ve dengeli bir takım oluşturmak. Başka bir takımın yaşamış olduğu şeyler beni çok fazla ilgilendirmiyor. Biz kendi transferlerimize yoğunlaşıyoruz" dedi. Van Persie ile ilgili soruya da, "Buraya getireceği şey kalite olacaktır. Kalitemizi artıracaktır. Hazır olduğunda takımı geliştirip sınıf atlatacak önemli bir futbolcu" diye konuştu. Sİvasspor'u da tebrik eden Pereira, "Önemli oyuncuları var, güçlü bir takım. Burada maç kazanmak, Sivasspor'u yenmek çok kolay değil. Bizim için o anlamda çok önemli bir test oldu" ifadelerini kullandı.
'İYİ MÜCADELE ETTİK'
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise iyi bir hazırlık maçı olduğunu belirterek, "Bir haftalık süreçte çalışıyoruz. Sezon başı için henüz erken ama iyi bir oyun oldu. Çok güçlü bir takıma karşı oynadık. Yaptığı transferler Türkiye liginin üzerinde gibi görünüyor. Biz de iyi mücadele ettik. Bireysel hatalardan 2 gol yedik. Bunlar sezon içinde olmayacak hatalar. Bunlara hazırlık maçı olduğu için tolerans gösterebiliyoruz. Sezon başına kadar hazır olacağımızı düşünüyorum. 3-4 hafta sonra daha hazır duruma geliriz diyorum. Yabancı transferi yapmayı düşünüyoruz. Görüştüğümüz oyuncular var. 2-3 takviye yaparsak çok daha alternatifli bir kadro olacağımızı düşünüyorum" dedi.
Transfer etmek istedikleri futbolcuların mevkisinin sorulması üzerine ise, "Santrafor alma ihtimalimiz yüksek. Batuhan'ı çıkardıktan sonra yerine koyacak kimse yok. Eneramo Eylül gibi hazır olur. Bir ön libero kafamızda var. Üçüncü de bir sol kenar olabilir. Görüşme aşamasında olduğumuz oyuncular var. Katarsak alternatifli bir takım haline geliriz. Bu yılki hedefimiz ligi bitirebildiğimiz kadar yukarıda bitirmek. Geçen sene sıkıntılı bir süreç geçirdik. Bu sezon öyle bir süreç yaşamak istemiyoruz. Zor oluyor. Kesinlikle bunu yaşamak istemiyoruz. Onun için iyi hazırlanıp, iyi takım haline gelmek istiyoruz. Biz kendi seviyemizde bize faydalı olacak oyuncuları arıyoruz. Kendi bütçemize uygun oyuncuları alırsak, alternatifli hedefleri olan bir kadro haline gelebiliriz" diye konuştu.
14 yabancı kararının gereksiz bir karar olarak nitelendiren Yalçın, "Ciddi bir bütçe istiyor. Çok zor. 14 yabancı bana göre kalitesiz yabancıların ülkeye gelmesi için bir fırsat. Çünkü Anadolu takımlarının bütçesi belli. Bize faydası olacağını düşünmüyorum. Biz en fazla 8-9 belki 10'a çıkabiliriz" ifadelerini kullandı. Yalçın, Neni ve Van Persie transferlerinin Fenerbahçe ve Türk futboluna kazandırılmasının önemli olduğunu belirterek, "Türkiye ve Fenerbahçe'nin tanıtımında önemli olacağını düşünüyorum. O katkıyı sezon içerisinde verirlerse tüm Fenerbahçeliler de mutlu olur diye düşünüyorum" dedi.