Kenya'nın başkenti Nairobi'nin Kangurue gecekondu bölgesinde çarşamba gecesi yaşanan olayda Irene Mbithe isimli anne, 6 aylık oğlu Brian Kibet'in şeytanlar tarafından ele geçirildiğine inandı. Küçük Brian'ı şeytanlardan kurtarmak isteyen anne vahşice bir ayin gerçekleştirdi. Komşularının iddiasına göre bütün gece süren şeytan çıkarma ayininde anne Irene, küçük Brian'ın dilini kopardı ve bağırsaklarını dışarı çıkardı.

"DİLİNİ KOPARDIĞINI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM"

Cani annenin komşuları kadının kız kardeşi Catherine Muthama'yı aradı, polise de olayı ihbar etti. Catherine, K24 televizyonuna yaptığı açıklamada: "Oraya vardığımda Irene'nin bebeğin dilini koparmış olduğunu görünce şok oldum. Ona bebeği niye öldürdüğünü sordum." ifadelerini kullandı.



"BEN ONA GEBE KALMAK İÇİN YILLARCA DUA ETTİM"
Öldürdüğü oğlu Brian'ı bir battaniyeye saran, sıkıca kucağında tutan anne Irene: "Eğer canımdan çok sevdiğim oğluma yanlış bir şey yaptıysam tanrı beni cezalandırır. Ben ona gebe kalmak için yıllarca dua ettim" sözlerini sarf etti. Pişmanlık içinde ve kafası karışık görünen anne, sorgulanmak üzere polis tarafından Kayole karakoluna götürüldü. Irene'nin eşinin olayın yaşandığı esnada şehir dışında olduğu belirtildi.



KOPAN DİL BULUNAMADI, BAĞIRSAKLAR KAVANOZA KONDU
Küçük Brian'ın cesedi morga kaldırıldı. Polis, bebeğin koparılan dilini bulamazken, bağırsaklarının konduğu plastik kavanoza el koydu.