Saldırının ardından Elazığ Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giden Selmanoğlu, mağdur olarak ifade verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü önünde toplanan sevenleri tarafından karşılanan Süleyman Selmanoğlu Belediye hizmetleri ile ilgili geçmişte bazı yerlerde büfelerin yıkıldığını belirterek, "Bize silah sıkan kişi daha önce yıktığımız büfenin sahibi. Bize kin tutmuş. Belediye Başkanlığı süresince yapmış olduğumuz görevle ilgili bize kin tutmuş. Bize kinlenmesi nedeniyle herhalde 5-6 tane kurşun sıktı. Harput’tan yemekten dönüyorduk. Biz halkın içindeyiz. Benim herhangi bir koruma talebim olmadı. Biz her zaman her yerde geziyoruz. Belediye Başkanlığı dönemimde kimseye kötülük düşünmedim. Olay olduğunda hemşerilerimiz bizi kucakladı. Bu arkadaşın büfesini gece yıkmıştık. Allah kimsenin başına vermesin. Ben tam görmedim. Silah sesi geldi. Ben ışıkta durmuştum ve eşimle konuşuyordum. Silah sesleri gelince dönüp baktığımda bir kişi kaçıyordu" dedi.

VALİ: KİŞİSEL HUSUMET

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise olayın kişisel bir husumetten kaynaklandığını belirterek, "Bu gün öğleden sonra eski Belediye Başkanımız Süleyman Selmanoğlu kendi aracıyla Gazi Caddesi üzerinde seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramışlardır. Çok şükür Sayın Selamnoğlu ve eşi hanımefendi bu saldırıdan yara almadan kurtulmuşlardır. Saldırı silahlı bir saldırgan tarafından tabanca ile araca ateş edilmek suretiyle gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde araçta 6 adet mermi girişi olduğu tespit edilmiştir. Olayın hemen akabinde emniyet güçlerimizin yaptığı başarılı bir çalışma neticesinde saldırgan silahıyla birlikte yakalanmıştır. Yine saldırıda yer aldığı düşünülen bir araç ve araç içersinde iki ayrı kişi de şüpheli olarak yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak emniyet birimlerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Olayın bir terör bağlantısı yok. Kişisel bir husumetten kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi.

Selmanoğlu'na yönelik silahlı saldırıda bulunduğu iddiası edilen E.U. ve yardım ettikleri belirtilen F.U. ve S.U.'nun gözaltına alındığı da öğrenildi.