Hakkari’de çözüm süreciyle birlikte kadın bir girişimci tarafından kır lokantası açıldı.
Çözüm süreci ile birlikte Hakkari’de yeni iş yerleri hizmete girmeye devam ediyor. Kent merkezinden iki kilometre mesafede bulunan Dereboyu Mahallesi’nde bin metrekare üzerinde Berçem Lokantası adı altında bir kır lokantası hizmete açıldı. Etrafı meyve ağaçlarıyla donatılmış alandaki kır lokantasında aile bölümü ve çocuk oyun parkı da bulunuyor. Semaver çayı, tas kebabı, her çeşit ızgara çeşitleri ve sulu yemeklerin bulunduğu lokantada 5 kişinin istihdam edildiği belirtildi.
İş yeri sahibi genç girişimci Elif İhtiyatoğlu, çözüm süreci ile birlikte kır lokantası açmaya karar verdiklerini belirtti. Ailelerin rahat edebileceği bir ortam dizayn ettiklerini ifade eden İhtiyatoğlu, buraya gelenlerin bir daha gitmek istemediklerini söyledi. İhtiyatoğlu, “Çözüm sürecine katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Çözüm süreci ile birlikte ilk defa kır lokantası açılıyor. İş yerimizde semaver çayı, tas kebabı, her çeşit ızgara çeşitleri, sulu yemekler bulunmaktadır. Kent merkezine yakın olduğu içinde aileler burayı tercih ediyor. İş yerimizde 5 kişiyi istihdam ediyoruz. Tek dileğimiz çözüm sürecinin devam etmesidir” dedi.
İlk defa muhteşem doğası olan kırda lokanta açıldığına tanıklık ettiğini belirten vatandaşlar ise, iş yeri sahibi Elif İhtiyatoğlu’na teşekkür ettiler. Açık alanda aileleriyle birlikte rahat bir ortamda yemek yemenin ve eğlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, herkesin ailesi ile birlikte kır lokantasına gelmesi gerektiğini söylediler.