Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Çanakkale Zaferi’nin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, “Ecdadımız, Çanakkale Deniz Zaferi’ni tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır” dedi.
Vali Çakacak, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, atalarımızın vatan, bayrak ve kutsal değerleri için canını ortaya koyarak, bu cennet vatanı bizlere miras bıraktıklarını vurgulayan Çakacak, “18 Mart 1915 günü Türk Milleti’ni tarih sahnesinden silmek üzere Çanakkale’den geçmeye çalışan dünyanın en güçlü donanmalarını Çanakkale Boğazı’nın serin sularına gömen ve ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten ecdadımız, Çanakkale Deniz Zaferi’ni tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır. Çanakkale Zaferi, bütün imkansızlıklara rağmen dünyanın en güçlü devletlerine karşı, vatan, bayrak ve mukaddes değerler için birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve inancın ibret verici eşsiz bir kahramanlık destanıdır” dedi.
Türk Milleti’nin, Çanakkale’de elde ettiği eşsiz kahramanlığı ve başarısı ile tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde verdiğini kaydeden Çakacak, “Etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatanı için savaşan ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberliğin ölümsüz anıtı olan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığı, kutsal değerleri, vatan topraklarında şanlı bayrağımızın dalgalanması için vatana hizmet aşkıyla canlarını feda etmişlerdir. Onların vatan ve millet için yaptığı bu fedakarlığın değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Anadolu’muzun her karış toprağında şehitlerimizin izi vardır. Bu mukaddes yurt toprağının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik, kardeşlik içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere de bu bilinci aktarmalıyız. Her zaman gönlümüzde yaşayacak olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin şanla, şerefle dolu hatıraları ve bizlere bıraktıkları miras Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden ve milletimizin gönlünde yatan aziz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla, şükranla, kahraman gazilerimizi de minnetle ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.