AVANTAJI KAÇIRDIK

Yılport Samsunspor’da Kulüp Başkanı İsmail Uyanık, sezonu ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sezon başından beri çok kaçırdıkları puanlar olduğunu ifade eden Uyanık, “Avantajı kaçırmış durumdayız. 5 maç kaldı. Hepsini alsak bile 2 puan üzerimizde olan rakibin puan kaybetmesi gerekiyor. Devamında play-offlar var. Play-offlara kalmak istemiyoruz ama kalırsak gereğini yapacağız. Şampiyonluk yolunda üstümüze düşeni yapacağız. Sezon bittiğinde ise defterleri açarız ve bu işim muhasebesini göreceğiz” diye konuştu. 

SÜPER LİG'E ÇIKMALIYIZ

Samsunspor’un alışkın olduğu yerin Süper Lig olduğunu belirten Uyanık, “Bir an evvel Süper Lig’e çıkmamız lazım. Süper Lig’e çıkarken asıl yapmamız gereken ise alt yapı sistemini tekrar hayata geçirmek. Bu takımın kurtuluşu bu şekilde. Belçika'nın Genk takımıyla hocalarımızın yetişmesi konusunda protokol imzalamak üzereyiz. Alt yapıyı iyi hocalarla donatarak kaliteli oyuncular yetiştirmeliyiz. Bu süreç içerisinde kendi oyuncularını yetiştiren, oyuncuları gol kralı olan, Türkiye’de tanınan ve bilinen, kadrolarının ezbere sayıldığı Samsunspor’a dönüşmeye başlarız. Hedefimiz bu.” şeklinde konuştu. 

3 BÜYÜKLER İFLAS DURUMUNDA

Uyanık, 3 büyüklerin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları değerlendirerek, “Devlet desteği olmasa 100 yıllık büyük kulüpler bilanço olarak teknik iflas durumunda. Siyasi otorite büyük kulüpleri yaşatabilmek adına çok ciddi rakamları üretti ve kulüplere pompaladı. Yardım olsun diye verilen paralar yine yanlış yerlere kullanıldı. Futboldaki kötü ve bozuk düzen sürmeye devam etti. Kulüpleri bu duruma getiren anlayış ve zihniyet değişmediği sürece, ne kadar yardım yaparsanız yapın, kulüplerin borcunu ne kadar sıfırlarsanız sıfırlayın bir süre sonra olaylar yine aynı noktaya gelecektir. Türk futbolunun sorunlarından kurtulmasının yolunun parayla değil de radikal değişikliklerle, tekrar eskisi gibi öz kaynakların teşvik edilmesi ve paranın gerçek sahiplerine, futbol kulüplerine ve alt yapılara doğru şekilde harcanmasıyla olur." diye konuştu

Tugay BAŞSAN