Yavuzeli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri, soba ve şofbenlerden yayılan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyarıcı broşür dağıttı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan uyarıcı broşürler, Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde vatandaşa dağıtıldı. Yavuzeli İlçe Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polis ekipleri tarafından vatandaşa dağıtılan broşürlerle soba ve şofbenlerden yayılan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı uyarı yapıldı.

'Soba zehirlenmesine dikkat' başlığıyla hazırlanan broşürlerde, kış mevsiminin gelmesi ile ülke genelinde sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybedenlere dikkat çekildi. Kokusuz ve renksiz bir gaz olan karbondioksitten kaynaklanan zehirlenmelerin hiç farkına varılmadan oluştuğu anlatıldı. Zehirlenmelerin, hafif baş ağrısından komaya, felce ve ölüme kadar giden ciddi sonuçları olduğu belirtildi. Alınacak en önemli tedbirin ise gece yatmadan önce sobayı söndürmek olduğu ifade edildi.

Broşürlerde, rüzgarlı havalarda kömür sobalarının yakılmaması, baca ve boru temizliklerinin vaktinde yapılması, kombi ve şofbenlerin baca ve gaz bağlantılarının mutlaka yetkili servislere yaptırılması gibi uyarılar da yer aldı.