Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in yazıp yönettiği "Usta" adlı oyun, Sincan’da seyirciyle buluştu. Sultan II. Abdülhamid’in hayatının ele alındığı oyun vatandaşlardan tam not aldı.

Sosyal belediyecilik ve kültür anlayışıyla hareket eden Sincan Belediyesi, Sultan II. Abdülhamid’in hayatının anlatıldığı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Lale Konferans Salonu’nda sergilenen oyuna vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Osmanlı hanedanının 34. padişahı Sultan II. Abdülhamid Han’ın şehzadelik günlerinden başlayıp son günlerine kadar olan dönemi anlatan ve baba-kız ilişkisi üzerinden ilerleyen oyunda Abdülhamid Han’ı ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez canlandırdı. Oyunun yazarı olan ve yönetmenliğini de üstlenen Yenilmez’in yanı sıra oyunda Tilbe Germencik ve Zülfü Demirtaş da rol aldı.

Sahnelenen oyundan büyük keyif aldığını dile getiren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sultan II. Abdülhamid Han’ın tarihteki önemine vurgu yaparak, “O dönemin olanaklarıyla Abdülhamid Han’ın kurduğu okulda yetişen öğrenciler bir gün aymazlık içinde bu ümmeti coğrafyadan silmek isteyenlerle işbirliği yaptılar. Dışarıdakilerin yanı sıra asıl tehlike içimizdeki düşmandır” dedi.