Özlem Maraş, “İlçenin turizme yönelik fiziki avantajları ve aynı zamanda sınırları içerisinde ülkemizin önemli üniversitelerinden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni bulundurmasının yanı sıra eğitim ve kültür altyapısının zenginliği de Atakum’u hem Samsun’un ilçeleri içerisinde hem de tüm  Türkiye’de önemli bir konuma getirmektedir” diyerek şöyle devam etti.

SAMSUN’UN, EĞİTİM ALTYAPISI EN GÜÇLÜ OLDUĞU İLÇESİ ATAKUM 

“İlçenin var olan bu zengin eğitim altyapısı, Atakum’u yönetme noktasında sürece mutlaka dahil edilmeli ve farklılıklardan oluşan zenginlik Atakum’un menfaati için harmanlanarak Atakum, Atakumlu ile birlikte yönetilmelidir.

Çünkü Atakum; durağan gelişim anlayışını vakit kaybetmeden terk etmeli, Türkiye Yüzyılı’nın sağlayacağı tüm avantajları bünyesine katarak, geleceğe dönük kalıcı planlamaları hızlıca hayata geçirmelidir.

Çünkü, senin anlayışın benim anlayışım, senin adamın benim adamım, senin projen benim projem, senin görüşün benim görüşüm anlayışı hızla terk edilmeli ve Atakum Atakumluların müşterek kararları çerçevesinde ve doğru hamlelerle geleceğe taşınmalıdır.

Türkiye’nin ve Samsun ilinin trafik sinyalizasyon sistemine ve trafik yönetimine katkıda bulunabilmesi için yenilikçi bir ulaşım ağı oluşturmak amacımızdır.”

OTOPARK PROJESİ HEDEFİ

Atakum’un hızla gelişen yapısıyla artan otopark sorununa çözüm getirmek amacıyla otopark projesi hayata geçireceklerini de sözlerine ekleyen Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, “Bu proje, geleceğe yönelik ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve güvenli mahalle anlayışını sürdürmek için tasarlanacaktır.

Otoparklarımız, sadece araç park etme alanları olarak değil aynı zamanda olası acil durumlarda toplanma alanları, semt pazarı ve benzeri organizasyonların düzenlenmesinde hizmet verecektir.

Bu planlamalar, Atakum’u daha yaşanabilir ve güvenli bir bölge haline getirme hedefini taşımaktadır.

Samsunspor'un futbol direktörü Fuat Çapa: "Lig'de matematiksel olarak kalmayı garantilemek istiyoruz" Samsunspor'un futbol direktörü Fuat Çapa: "Lig'de matematiksel olarak kalmayı garantilemek istiyoruz"

Özellikle mahalle otoparkları, ulaşım güzergahında park problemine çözüm olacak, trafik akışını rahatlatacaktır.

Kavşak Tasarımları Projesi Kavşak tasarımı, trafik yönetimi, güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlik açısından önemli bir unsurdur ve etkili bir şekilde planlandığında ulaşım sistemlerinin verimliliğini artırabilir. Kavşak tasarımı yapılarak ve trafik akışında uzman görüşleri alınarak yeni yaklaşımlar geliştirilip uygulanacaktır.

Kavşaklarda güvenliği arttırabilmek için sinyalizasyon sistemleri, yaya geçitleri ve uygun hız sınırları gibi unsurlar, modern trafik anlayışına göre planlanacaktır.

Kavşak tasarımı, yaya geçitleri, kaldırımlar ve bisiklet yollarını içerecek şekilde düzenlenecektir. Böylece kavşakların motorlu araçlar, yayalar ve bisiklet trafiği gibi uygulamalara güvenli hale getirilmesi sağlanacaktır.

Kavşakların düzenlenmesi trafik akışını ve trafik akışını optimize ederek trafik güvenliğini sağlayacak ve daha etkili bir Trafik yönetimi sunacaktır” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.