Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, “Dünyada barış, dostluk ve kardeşliği inşa edecek yegâne millet Türklerdir” dedi.
İLESAM tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin altmış altıncısı 7 Mart 2015 günü gerçekleşecek. Sohbette araştırmacı yazar ve İLESAM üyesi Av.Yusuf Özer de, Avrupa’daki Türklerin Sorunlarını anlatacak.
İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, İLESAM’ın kurulduğu 1986 yılından itibaren her daim Türkiye dışındaki Türk ve Müslümanlara gerekli ilgiyi gösterdiğini belirterek “Türkiye dışı ile ilgili çok renkli ve faydalı çalışmalar yapmıştır. En son geçen Şubat ayında genel başkanımız Mehmet Nuri Parmaksız başkanlığındaki İLESAM heyeti kardeş ülke Azerbaycan ile birçok işbirliği anlaşması imzalamıştır. İLESAM’ın dış Türklere ilgisinin bir gereği olarak Çınaraltı’nda Avrupa’daki Türklerin Sorunlarını konuşacağız. Çünkü; inanıyor ve biliyoruz ki dünyada barış, dostluk ve kardeşliği inşa edecek yegâne millet Türklerdir” dedi.
İLESAM İstanbul Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi Recep İncecik’in yöneteceği ve Av.Yusuf Özer’in konuşacağı Avrupa’daki Türklerin Sorunları başlıklı 66. Çınaraltı Sohbeti, 7 Mart 2015 günü saat 16.00’da Aksaray Yusuf Paşa’daki Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleşecek.